Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Starší pár / foto: shutterstock

Jak oživit léty vyčpělý vztah? Stačí dodržovat 3 jednoduchá pravidla

Vyprchal z vašeho vztahu s přibývajícími lety náboj a nic už není jako dřív? Nenechte se odradit a začněte na něm aktivně pracovat, dokud je ještě na čem. Šťastný vztah není zadarmo, vyžaduje práci, jejíž výsledek je nejistý.

Chcete-li se s partnerem i ve stáří vodit šťastně za ruce, věnujte vašemu vztahu dostatečnou pozornost

Určitě jste někdy potkali dvojici stařečků vedoucích se za ruce, kteří se na sebe přes svůj vysoký věk pořád šťastně usmívali. Došlo-li dokonce na zmínku o sexu, dědeček na babičku šibalsky mrknul. Určitě vám letěla hlavou myšlenka, jak to proboha dělají? Co je potřeba k tomu, aby ani po letech ze vztahu nevyprchala touha azájem o druhého? 

Zajímejte se o partnerův život

Základem většiny šťastných vztahů je věnovat partnerovi dostatek pozornosti a neodsouvat ho na druhou kolej, ani když se narodí děti. Váš hlavní zájem musí vždy patřit partnerovi. Už naše babičky věděly, že muž je hlavou rodiny a jako takový má čestné místo u stolu, musí dostat první jídlo a zanedbávat by se neměla ani postel. Moudrým ženám dědečkové opláceli jejich vstřícnost, těm méně osvíceným utíkali ke džbánku piva.

Dodržujte zásadu tří

I v dnešní době platí stejná pravidla, jen se od dob našich babiček změnily podmínky, v nichž je můžeme uplatňovat. V současné době podléháme lákadlu moderních technologií a mnohdy si asi neuvědomujeme, že to pravé partnerství se odehrává mimo virtuální síť. Přitom stačí dodržet 3 jednoduché zásady a vaše porozumění s partnerem se může nevídaným způsobem zlepšit. Každý denbyste se s partnerem měli vidět. Není-li to možné například z důvodu služební cesty nebo nemoci, snažte se zůstat alespoň v telefonickém kontaktu. Dále je důležité si na sebe každý den vzájemně sáhnout. Nejlepší je samozřejmě dlouhé objetí, ale i letmý dotek umí zázraky. A v neposlední řadě byste si měli najít čas na alespoň krátké popovídání. Vůbec spolu nemusíte vést dlouhé rozhovory, stačí se zajímat například o to, jaký měl ten druhý den a chápavě naslouchat jeho starostem. Jemu se uleví a vás to nic nestojí, maximálně do vašeho vztahu vnesete více důvěry a porozumění. A to za tu trochu trpělivosti přece stojí, ne?

Jak oživit léty vyčpělý vztah? Stačí dodržovat 3 jednoduchá pravidla

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!