Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lubrikační gely / foto: Getfound

Jak důležitá je kvalita lubrikačního gelu?

Chcete si v posteli užívat dobrodružství, která se bez lubrikačního gelu neobejdou, ale trochu vás trápí jejich ekologický dopad a složení?

Spousta gelů, ať už na vodní či silikonové bázi, v sobě skutečně skrývají nejen suroviny živočišného původu, ale také parabeny, ropné deriváty či škodlivá barviva. Jejich výroba je pak další otázkou, a ne vždy je úplně v pořádku.

Naštěstí v dnešní době existuje poměrně velké množství variant lubrikačních gelů, které jsou nejen příjemné a účinné, ale také splňují veganské a ekologické požadavky.

Vybírejte podle složení

V nabídce Sexshopik.cz dnes můžete najít například i veganské lubrikanty či lubrikační gely z certifikovaných organických surovin. Příkladem může být například lubrikant na vodní bázi Intimate Earth či silikonový That´s.

Pokud hledáte skutečně veganský gel, nabízí jej například značka pjur ve svém produktu MED Vegan. Ten má nejen příkladné složení, ale také velmi kladné recenze jak po stránce výdrže, tak i celkové kvality.

Pokud chcete jistotu, že si vyberete opravdu kvalitní lubrikační gel, rozhodně nedejte na reklamu ani zdánlivě známé značky. Raději vybírejte na základě zkušeností ostatních. A především na základě složení gelů.

Obecně se dá říct, že čím kratší seznam surovin na obalu najdete, tím lépe. To platí především u silikonových gelů. Pokud si nejste nějakou přísadou a její kvalitou či původem jistí, nebojte se konzultovat její český název s internetem. Právě u lubrikačních gelů je dokonalá znalost jeho složení skutečně důležitá.

Využijte bohaté nabídky šetrných lubrikantů

Silný důraz dnešní doby na ekologii a udržitelnost pronikl i do světa erotiky. Výběr eko gelů a dokonce i hraček je tak v dnešní době skutečně široký. Důležité je však vybírat v kvalitních sexshopech, kterým není udržitelnost ukradená. Příkladem takového sexshopu může být právě zmíněný Sexshopik.cz, který momentálně ze své nabídky vyřazuje veškeré lubrikační gely s nevhodným složením.

Jak důležitá je kvalita lubrikačního gelu?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!