Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Už nám to neklape / foto: shutterstock

Proč muži ztrácejí chuť na milostné hrátky

Proč muži mají své dny, když je nemají ženy? Není to tak docela dávno, kdy jste toho v noci moc nenaspali. Měli jste křídla, a bylo to takové krásně oboustranné. Proč to tedy začíná skřípat.

Sledujete vyčítavé pohledy partnerky, a nevíte, co s tím?! Kam se poděl ten chlap s takřka nevyčerpatelnou chutí milovat se v kteroukoli denní i noční hodinu? Zjišťuje, že mu to nefunguje ani jinde, tudíž si může ušetřit pokusy i trapasy s ničením dlouholetého kvalitního vztahu.

Možná jste jenom ztloustli

Že tloušťka žere energii je známá věc. Sotva jí zbývá na holý život a na zavázání tkaniček. Barokní tvary nejsou zrovna v módě, takže si nepřipadáte jako Mona Lisa předtím, než ráno otevřou Louvre. I kdyby vás partnerka stokrát ujišťovala, že jí vaše špeky nevadí, a vaše bříško je zatraceně sexy, neposloucháte - stejně jako by ona neposlouchala vás. Zrcadlo nelže, a z nějakého škodolibého božského záměru věříme špatným zprávám vždycky víc.

Co s tím? Proč myslíte, že je v parku tolik běžců? Proč jsou posilovny plné lidí, kteří budou beztak vypadat pořád stejně? Přesto jsou na tom líp. Snaží se něco změnit. Přeprogramovávají si myšlení. Tajemství života tkví v aktivitě!

Možná jste k smrti unaveni

Většina lidí nechodí do práce proto, že nevědí co s volným časem. Práce je určená k tomu, aby z vás vyždímala maximum životní energie ve prospěch zaměstnavatele, který si na osm hodin kupuje váš čas. Přijdete domů, a jediné co zvládnete, je zapnout televizi, a koukat skrz stupidní postavy stupidního seriálu kamsi do dálky. Do večera se stihnete jakžtakž zregenerovat, ale jakmile se vrátí partnerka z večerního fitka, je vám jasné, že v ní zbylo zhruba tolik sexuální energie, jako v medvědovi na konci zimy.

Co s tím? Choďte do fitka s ní. Budete utahaní, a na večerní postelové dobrodružství nebudete mít ani pomyšlení. Navíc tam chodí hezké kočky, a vy můžete dvě hodiny předstírat, jak vás hluboce nezajímají.

Možná berete léky, nebo jen stárnete

Těmi léky samozřejmě nemyslíme magickou modrou pilulku. Léky na vysoký tlak ho snižují v celém krevním oběhu. Když říkáme v celém, myslíme i tam, kde je žádoucí. Chce se vám, ale nějak to nejde. To je ta lepší varianta. Pokud berete antidepresiva, možná se vám ani nechce, a pokud jsou vhodně zvolena, nevadí vám ani cizí chlap ve vaší posteli.

Co s tím? Chce to hodně pohybu. Čím víc se vám nechce, tím víc si přidejte metrů parkem. Čerstvý vzduch spolu s adrenalinem a sílící vůlí zahání deprese, a navíc snižuje krevní tlak jen tam, kde by mohl škodit. Příroda to má chytře vymyšlené. Zanedlouho si dáte rande se svým lékařem, a proberete možnost snížení dávek.

Pokud žádné léky neberete, je možné, že prostě jenom stárnete. Jakmile se s tím smíříte, veřte, že lepší už to nebude, i kdyby sousedova žena omládla o dvacet let. Můžete na radu doktorů omezit alkohol a tabák. Pokud však nenasáváte jako Charles Bukowski, klidně u toho zůstaňte. Koneckonců, hlášky a moudra, která vyplodil v alkoholovém deliriu, jsou legendární. Navíc, nedostatek dráždidel by mohl vaše tělo zvyklé na pravidelnou dávku pěnivého moku v krajním případě i zabít.

Možná vám partnerka začala připadat jako partnerka

Přijdete domů, prohodíte pár vět, společně nachystáte večeři, a skončíte u televize v naději, že fotbalový zápas nebude drahou polovičku bavit. Vycouvá sama do ložnice a usne nad knížkou Danielle Steel o šťastném manželství. Už dávno vás přestalo bavit prosit, žadonit, přemlouvat, čekat, doufat. Ty tam jsou doby, kdy jste trpělivě snášeli brazilskou telenovelu s vidinou pokračování televizní romantiky ve vaší posteli.

Co s tím? Vyměnit partnerku! Pokud čtou tento text ženy, má autor nejspíš štěstí, že je dále, než na délku paže. Jenže, chytrá žena ví, jak zůstat pro partnera atraktivní i po mnoha letech. Ví, jak si udělat z utahaného chlapa, kterému kdysi řekla ano, atraktivního samečka. Samozřejmě jen pro sebe, ale ráda se s ním pochlubí. A taky ví, že když to někdy nejde, je zapotřebí spolupráce obou, aby to zase šlo. Nejen v posteli, ale hlavně v životě. 

Proč muži ztrácejí chuť na milostné hrátky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!