Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hádka partnerů / foto: shutterstock

Jaké návyky vztahu škodí, i když se na první pohled tak nejeví?

Vybudovat si zdravý vztah není nic snadného. Je to věc, která je opředená trpělivostí a vytrvalostí, také snahou vyřešit problémy, ke kterým během vzájemného soužití dojde. A také vyhnutí se nebezpečným návykům.

Pokud vám to ve vztahu drhne, pakliže se vám zdá, že život s vaším partnerem už postrádá tu pravou jiskru, možná není na vině odchod vzájemné lásky a citů, ale spíše vaše společné návyky, které vztah mohou doslova zničit. Jsou poměrně nebezpečné, a to proto, že se škodlivými na první pohled nezdají být.

Spolu každou minutu každého dne

Koronavirová pandemie nám ukázala, že i když dva chtějí být prakticky neustále spolu, když se tak stane, že je to učiněné neštěstí. Trávit spolu veškerý volný čas se sice jeví jako ten nejlepší nápad na světě, ale není to tak ani náhodou. Spíše se jedná o něco, co vztah může naprosto rozebrat.

Hádka partnerů

I když je to z počátku normální chtít trávit s partnerem každou minutu každého dne a být s ním neustále v kontaktu, podle odborníků na vztahy je důležité trávit čas i s přáteli nebo rodinou. Je důležité, aby si každý člověk ve vztahu uchoval a zachoval svou identitu, koníčky i hodnoty.

Až příliš spokojený vztah

Ne, takové problémy my nemáme, nehádáme se. To vám možná vaši známí mohou tvrdit, respektive odvětit na to, když se jim svěříte s častými hádkami, k nimž u vás doma dochází. Jenže známým v takovém případě nevěřte, lžou - a to nejen vám, ale i sami sobě. Neshody totiž mezi nimi jsou, ale oni je neumí vyřknout nahlas. A to spěje k jistému ukončení vztahu.

Hádavý pár

Hádky jsou naprosto samozřejmé a nemá se věřit páru, který se nehádá. Není možné, aby se dva lidé naprosto na všem shodli, domluvili nebo aby se na problémy dívali naprosto stejnou optikou.

Sdílené koníčky nejsou trefou do černého

Asi jsem vyhrála v loterii! Můj přítel má naprosto stejné koníčky jako já! Už je nemusím provozovat sama! I když to zní jako pohádka, je to spíše noční můra. Podle výzkumů je jistým kořením vztahu to, když dva mají trochu odlišné zájmy. Navzájem si totiž v takovém případě lze představit něco nového či naopak má každý to něco, co může podniknout ve chvíli, kdy chce být sám.


Zdroj:

https://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/clanek/navyky-ktere-vypadaji-jako-zdrave-ale-ve-skutecnosti-vasemu-vztahu-skodi-40364056

Jaké návyky vztahu škodí, i když se na první pohled tak nejeví?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!