Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nesmyslný vztah / foto: shutterstock

Vztah pod lupou: Jak poznat, že si s vámi jen hraje?

Obzvláště v začátcích nového vztahu nemusí být vždy jasné, zda to s vámi druhý myslí vážně, nebo jestli jste jen aktuální náplast na předchozí vztah. Jaké indicie vám mohou v počínajícím vztahu napovědět?

Máte rozporuplné pocity?

Nejlepším barometrem vašeho nového vztahu by měly být vaše vlastní pocity. Zkuste se proto zamyslet nad tím, zda se cítíte od počátku vztahu stoprocentně šťastní, spokojení a máte v sobě pocit klidu. Pokud je tomu naopak, neustále jste ve střehu, vztah je pro vás vyčerpávající, máte dojem, že vás partner ignoruje a obecně se cítíte ne tak šťastní, jak byste si představovali, může to svědčit o tom, že je ve vašem novém vztahu něco v nepořádku.

Problémy ve vztahu
Problémy ve vztahu – Zdroj: Shutterstock.com

Dává vám najevo, že nemá čas?

To, že vás druhý často ignoruje, může být znamením, že si s vámi jen pohrává bez úmyslu k vážnému vztahu. Například pokud mu napíšete a vaše zprávy zůstávají bez odpovědi i několik dní, a pokud odpoví, jsou jeho zprávy velmi strohé, někdy i jednoslovné. Varovným signálem také může být, pokud se neustále vymlouvá na to, že nemá čas, odsouvá schůzky a na vše reaguje s tím, že je zaneprázdněn. Schází se s vámi z ničeho nic, jen když jakoby dostane náladu. Nikdy nevíte, na čem u něho jste a zda vůbec s vámi nějakou další schůzku plánuje. Tohle jsou velmi významné znaky, že si s vámi jen hraje a nechce se k vám vázat.

Toxický vztah
Toxický vztah – Zdroj: Shutterstock.com

Kde probíhají vaše schůzky?

Mnohé vám také může napovědět to, kde se scházíte. Zbystřit byste měli tehdy, pokud se s vámi partner či partnerka schází výhradně u sebe či u vás doma, v zapadlých kavárnách mimo centrum, v nočních barech, v hotelu nebo dokonce pouze v autě. Takováto místa schůzek totiž signalizují, že druhý nechce, aby vás společně někdo známý viděl, vše jen tají a nemá zájem váš vztah oznamovat světu. Nedělního oběda u jeho rodičů se tedy v tomto případě asi jen tak nedočkáte. Proto je lepší si s partnerem vše zavčas pořádně ujasnit a raději si najít někoho, kdo to s vámi bude myslet vážně již od začátku.

 

Zdroje:

https://www.svetzeny.cz/psychologie/kdyz-se-muz-chova-takto-nema-budoucnost-5-varovnych-signalu-ze-mu-jen-lechtate-ego-a

 

Vztah pod lupou: Jak poznat, že si s vámi jen hraje?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!