Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Penis: malý, velký, ještě větší!

O velikosti penisu se nepřestane diskutovat snad nikdy, jelikož stále budou penisy dlouhé, krátké, tlusté či tenké a každému bude vyhovovat něco jiného.

Za ta dlouhá léta se přitom nějakým způsobem vžila představa, že velký penis je zkrátka lepší než malý.

Většina mužů velikost řeší, i když o tom třeba na veřejnosti nemluví. Řeší ji však také ženy, které diskutují o přirozeních svých miláčků.

Jenže co to vlastně je velký penis? Existuje řada různých parametrů i metod, jak se dobrat výsledku. Pojďme toto téma podrobněji rozebrat v jednotlivých bodech.

Co to je velký penis?

Tahle otázka bude těžko někdy plně zodpověditelná. Velikost je relativní pojem a každý si pod ní představuje něco jiného. Vezmeme-li to trochu vědecky, zjistíme, že průměr délky penisů se pohybuje někde na 14-16 centimetrech. To znamená, že vše nad touto hodnotou můžeme brát jako velké. A hned je život světlejší, že ano? Ženy navíc po kdovíjak nadprůměrných kusech zrovna netouží, byť někdy můžete slyšet něco jiného.

Jak ho změřit?
Tady postačí obyčejné školní pravítko, se kterým jste v dětství rýsovali všemožné geometrické tvary. Dobře poslouží i na zjištění, kolika centimetry se vlastně můžete chlubit. Důležité je pravítko správně přiložit ke kořenu penisu a svisle ho natáhnout až ke špičce. Nikdy však neměřte ze spoda, nýbrž svrchu. Jedině pak je míra relevantní a můžete jí poměřovat s ostatními. Jistě nemusíme připomínat, že byste pravítko měli vytáhnout pouze na ztopořený penis.

Ochablý versus ztopořený penis
Řada studií prokázala, že neexistuje přímá souvislost mezi velikostí ochablého a ztopořeného penisu. Každý muž zkrátka naroste jinak. Pokud tak máte v normálním stavu velmi malé přirození, neznamená to, že když se vzrušíte, budete na tom stejně bledě. Naopak, jestliže má někdo velký pyj v ochablém stadiu, klidně mu může ztvrdnout do takřka totožné velikosti.

Souvisí velikost penisu s ostatními částmi těla?
To je zajímavá otázka a v nejrůznějších diskuzích možná nejvíce reflektovaná. Podle řady průzkumů souvisí velikost penisu především s výškou. Tady jsou prý důkazy neoddiskutovatelné. Vysocí lidé mají velkou pravděpodobnost, že budou mít velké přirození. Takhle už to ale nefunguje s váhou, která ovlivňuje velikost penisu jen podle některých, spíše kontroverzních studií.

Stejně tak se nepodařilo pořádně prokázat propojenost velikosti nohou a penisu. Zato však se překvapivě často ukazuje pozitivní korelace mezi velkými prsty na rukou a velkým penisem. Pokud jste vysocí a máte dlouhé prsty, neměli byste mít důvod, proč si na přívěšek mezi nohama stěžovat.

Dokdy penis roste?
Chlapci vstupují do puberty mezi desátým a čtrnáctým rokem. Tehdy se velikost přirození rapidně zvedá. Růstá přestává mezi šestnáctým a jednadvacátým rokem, kdy puberta definitivně odeznívá. Potřebujete závěr? Jestliže jste už před pár lety přestali růst do výšky, je na čase smířit se i s velikostí penisu.

Ovlivňuje obřízka citlivost?
Bohužel ano. Dokonce může změnit sexuální návyky. Studie dokládají, že obřezaní muži se věnují raději masturbaci a orálnímu sexu než neobřezaní. Obřízka může způsobit také méně komfortu pro ženu při sexuálním styku. Je to dáno větším třením a vysoušením vaginy.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 239