Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

VIDEO: Soulož pod rentgenem. Uvidíte vše

Tak tohle jste ještě neviděli. Sexuální akt zachycený na videu zobrazený magnetickou rezonancí

Na odborných vědeckých portálech, stejně jako na YouTube, se v posledním týdnu objevuje video, které zachycuje snímky kopulujícího páru pořízené zobrazující technikou MRI (magnetická rezonance), jež se ve zdravotnictví používá ke zobrazení vnitřních orgánů.

Toto video bylo pořízeno během výzkumu, který proběhl již před časem a zkoumal, zda je vůbec možné sexuální styk na MRI zachytit a zda je poloha orgánů při kopulaci taková, jak vědci předpokládali.

Soulož v rakvi
Dr. Pek Van Andel a jeho kolegové v roce 1999 poprvé zachytili pohlavní orgány muže a ženy během kopulace v - jak to odborně nazvali - chráněném prostředí. Což znamená, že páry vybrané pro výzkum souložily uvnitř přístroje, v němž je přibližně tolik místa jako v rakvi.

Účelem této "pozorovací studie" bylo dle časopisu British Medical Journal zjistit, zda je možné zachytit mužské a ženské genitály tak, aby byly rozeznatelné. A také zkoumat, zda dosavadní předpoklady týkající se anatomie lidského těla během soulože a sexuálního vzrušení ženy jsou založeny na dohadech, nebo faktech.

Penis jako bumerang
I když výzkum proběhl již v roce 1999, video se na veřejnosti objevilo poprvé. A co výzkumníci za pomoci osmi mileneckých párů vyzkoumali? Získaný obrazový materiál ukázal, že během soulože v "misionářské poloze" má penis tvar bumerangu a celou 1/3 délky penisu tvoří jeho kořen. U ženy, která je sexuálně vzrušená a nesouloží, dochází ke zvednutí vagíny a přední stěna vagíny se prodlužuje. Děloha se při sexuálním vzrušení nezvětšuje."

Na snímcích jsou sexuální orgány během soulože zřetelně vidět.

Za tento výzkum získal Dr. Pek Van Andel se svými kolegy Ig Nobelovu cenu na poli medicíny. Na rozdíl od těch pravých švédských, jsou tyto žertovné "Ig Nobelovky" udělovány v Cambridge (USA). Autoři vědeckých publikací je dostávají za objevy, které nemohou být a nebo které by neměly být opakovány.

Samotná soulož je k vidění v druhé polovině filmu:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 307