Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Ženy chtějí samce, ne inteligenta!

Po kom ženy opravdu touží?

Muži, kteří nepobrali moc rozumu, zato mají výrazné mužské atributy jako široká ramena či výraznou čelist, mají štěstí. Právě oni jsou předmětem tajných představ žen v plodné fázi menstruačního cyklu.

Nové výzkumy, které potvrzují, že lidské chování se od dob lovců mamutů příliš nezměnilo, byly zveřejněny v odborném časopise Evolution and Human Behavior.

Odborníci z Mexické a Coloradské univerzity provedli rozhovory se 66 heterosexuálními páry, v nichž se věk žen pohyboval mezi 18 a 44 lety. Manželství trvala od jednoho měsíce do dvaceti let.

Vede typ macho
Vědci dlouhou dobu spekulovali, že ženy v plodném období přitahují muži, které můžeme označit jako ­„macho“ – svalovci s výraznou bradou, silnými čelistmi, úzkýma očima a zřetelným obočím. Poslední výzkum hypotézu potvrdil.

„Tyto rysy jsou důkazem dobré genetické kvality, protože svědčí o tom, že jedinec nejen že dokázal přežít, ale zároveň mohl ještě investovat energii do vytvoření patřičných rysů. Čelisti a obočí jsou známkou hladiny testosteronu,“ uvádí se ve zveřejněné zprávě.

Inteligence touhu nezvyšuje

Studie tohoto typu byla provedena poprvé a vědce postavila před nepochopitelný problém – proč ženy nepřitahují nadprůměrně inteligentní badatelé?

„Zjistili jsme, že inteligence nemá na sexuální zájem partnerek žádný vliv, i když i ona svědčí o dobrých genech,“ vysvětluje spoluautorka výzkumu Christiane Garver-Apgarová.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 64