Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stop sexu / foto: shutterstock

Je jim sedmnáct a sex se jim hnusí

Třetina japonských teenagerů nesnáší sex.

Více než třetina mladých japonských mužů ve věku 16 až 19 let buď nemá zájem o sex, nebo k němu má dokonce averzi. Tento šokující fakt vyplývá z vládou zadaného výzkumu.

Japonsko vymírá
Japonců už teď ubývá. Na jednu rodinu připadá 1,21 dítěte, což je mnohem méně, než kolik je zapotřebí k udržení populace. V roce 2009 bylo Japonců celkem 127 milionů, ale pokud budou současné trendy pokračovat, v roce 2050 jich bude už jen 95 milionů.

Průzkum japonského ministerstva práce a sociálních věcí ukázal, že země má opravdu vážný problém. Více než třetina mladých mužů tvrdí, že o sex nemá zájem, nebo k němu má přímo averzi. V roce 2008 přitom bylo takových mladíků „jen“ 17 procent.

Manželství bez sexu
„Za klesající japonskou porodností stojí evidentně fakt, že lidé nemají sex. V kombinaci s rostoucím počtem starých lidí je to velký problém,“ řekl reportérům listu Daily Telegraph lékař Kunio Kitamura, ředitel Japonské asociace pro plánování rodiny.

Znepokojivé je i zjištění, že přibývá párů, které žijí v manželství bez sexu. Párů, které se nemilují ani jednou měsíčně, je 40 procent. Vláda podniká různá opatření, jimiž se snaží obyvatele povzbudit, aby měli více dětí – zvyšují se přídavky na děti a zaměstnavatelé mají dohlížet na to, aby zaměstnanci nezůstávali v práci moc dlouho. Kitamura ale dodává, že nic z toho nebude fungovat, pokud se lidé nebudou věnovat sexu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 42