Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Co k Valentýnovi? Lepší než dárek je pohlazení

Dárky nemusí být drahé. Ženy dávají přednost pohlazení či úsměvu před drahým dárkem.

Průzkum mezi třemi tisícovkami lidí poukázal na pár zajímavých faktů. Například, že nás nejvíc potěší věci, které se nedají koupit.

Vtipy vedou
Více než třetina mužů (37 procent) tvrdí, že nejvíce je potěší opravdu dobrý vtip. Více než polovině žen zase udělá dobře pěkný kompliment. Na druhém místě nejpopulárnějších příjemností života uvedli jak muži, tak ženy, že jim dělá dobře, když se na ně někdo usměje.

„Ukazuje se, že když na tom trochu pracujeme, můžeme si navzájem vylepšit náladu. Ať už je to kompliment složený partnerce, šálek čaje pro kolegu, nebo úsměv, který věnujete neznámému člověku – tyto malé pozornosti mají velký vliv na to, že se cítíme lépe,“ říká Peter Morton ze společnosti Multibionta, která průzkum prováděla.

Kompliment ani úsměv nic nestojí. A většina lidí přiznává, že by je milé objetí potěšilo více než nákladný dárek.

Špatná nálada je nakažlivá

Studie ale také ukázala, že nás nálady druhých mohou ovlivňovat v dobrém i ve zlém. Skoro polovina tázaných osob uvedla, že na jejich rozpoložení má vliv nálada partnera či partnerky a 77 procent respondentů přiznává, že negativní postoje člena rodiny mají špatný vliv na všechny kolem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3