Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Iluze a skutečnost

Iluze a sny odvál čas a dostavila se tvrdá a často nepřející realita.

Všechno se vyvíjí – i láska.
I vy si určitě – stejně jako já – vzpomínáte na to, jak jste si se svým partnerem říkávali: „Miláčku, jsme jako jedna bytost!“ Kdepak to všechno je? Iluze a sny odvál čas a dostavila se tvrdá a často nepřející realita. A z milování se stal sex. Tak to bývá – ze zamilování se stává láska, z lásky setrvačnost, v lepším případě přátelství. A z milování sex.

Nic proti tomu; sex je náš, dělá dobře mně i tobě… ale někdy dokáže naše sny pořádně pocuchat a iluze vystřelit na Měsíc… Co pak zbývá? Něco přece! Snad ještě alespoň kousek snů v nás zůstal a my bychom si je měli hýčkat a myslet na ně každý den, každou minutu. Musíme se snažit, aby sny nezemřely úplně.

magazin.cz

Měli bychom zabránit konverzaci „Jdeme na to!“ nebo „Dáme dneska sex?“, aby se naopak vrátilo to, co tady kdysi dávno bylo – letmá pohlazení a pohledy do očí. A pokud to nejde, pak je lepší se alespoň ubránit striktně strojovému pojetí sexu a snažit se najít ten správný okamžik, kdy se „sex“ bude aspoň vzdáleně podobat milování. Kdy se cílem stane ono splynutí v jednu bytost… alespoň na chvíli.

Rozhlédněte se kolem sebe!
Určitě narazíte na spoustu párů, které spolu žijí už léta a jejich vztah se nikam nevyvíjí. Jeden druhému dokonce možná zahýbá; je to snazší než hledat nové tváře a podoby sexuálních hrátek, které jsou už dávno okoukané… Iluze se vypařily a zbyla holá skutečnost. Možná že se to týká i vás. Čas zpátky nevrátíte, ale můžete se pokusit, aby váš sex nabyl zase dravosti – nebo hravosti? To už záleží jen na vás.

Zapojte fantazii!
Zapojte erotické hračky. Někdy pomůže i romantická večeře a láhev dobrého vína, aby se vám zase pořádně rozproudila krev. Nebo zkuste nemyslet na sex, ale na milování – začněte hezkou esemeskou a když přijde odezva, pokuste se naladit sebe i svůj protějšek na romantickou vlnu. Věřte mi, že sexu si ještě užijete až až, ale romantika má život jepičí…

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3