Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Sex na pracovišti

Odborníci uvádějí, že na pracovišti měl sex každý druhý úředník, nejedná se o nadsazená čísla? Proč nás svádějí milostné aktivity tam, kde bychom se měli věnovat pouze práci?

Sex v práci zažil každý třetí muž v Česku
Nedávno se v médiích objevila šokující čísla – sex na pracovišti přiznává v Česku každý třetí muž, tedy 33,5 %, a téměř 30 % žen. Nejčastěji si to rozdáváme s kolegou či kolegyní, následuje sex s nadřízeným a nakonec sex s podřízeným. Velmi často na pracovišti také flirtujeme, k flirtování se totiž přiznalo 94 procent žen i mužů. Kolegové a kolegyně z práce se dokonce objevují i v našich sexuálních fantaziích, osm z deseti zaměstnanců si představuje, jaký by byl sex s někým z práce. Nejde však vždy jen o náhodu, až 72 procent mužů totiž uvedlo, že sexuální vztahy s kolegyněmi vyhledávají. Tento výzkum sexuálního chování, který upozornil mimo jiné na nebezpečný sex v práci, provedla společnost STEM/MARK, na výzkumu se podílel také sexuolog Petr Weiss.

V práci trávíme většinu svého času
Přestože zaměstnání nepovažujeme primárně za prostor, kde bychom se toužili seznamovat s opačným pohlavím, je vhodné si uvědomit, kolik času v práci vlastně trávíme. Čas strávený v zaměstnání totiž ve většině případů jednoznačně převažuje nad časem, který trávíme mimo pracovní prostředí s rodinou a přáteli. Mnohdy tak naše sexuální chování neovlivňují ani tak sympatie či nezvladatelná touha, jako spíše role, jakou hraje konkrétní situace, ve které se ocitneme. V takový moment se může stát sex na pracovišti něčím velmi atraktivním...

Nejen firemní večírky jsou nebezpečné
Často dochází k sexuálním kontaktům na firemních večírcích, školeních nebo konferencích, kde nahrává pokušení právě charakter situace. Podobným lákadlem ale mohou být sexuální kontakty navázané mezi nadřízeným a podřízeným, nebo atraktivita samotného momentu, kdy si uvědomíte, že si to právě rozdáváte se svým kolegou z práce na pracovním stole. Samozřejmě i milostná komunikace v práci může být velmi příjemným osvěžením pracovní doby. Posíláte si vzrušující textovky, nenápadně na sebe mrkáte, aby si kolegové ničeho nevšimli. Doba strávená v zaměstnání se náhle stává příjemnou a vy se přistihnete při pocitu, že se do práce vlastně těšíte!

magazin.cz

Ty nejhorší scénáře vás nemusí minout
Veškerá atraktivita sexuálního románku v zaměstnání však náhle vyprchává, pokud narazí na problémy, které s sebou většinou přináší. Měli jste včera sex s kolegou nebo kolegyní a ona se na vás dnes ani nepodívala, natož aby byla ochotná pokračovat? Rozehráli jste nebezpečnou hru sexuálního vztahu mezi nadřízeným a podřízeným? Došlo k nevěře na pracovišti, a vy jste přitom zadaní? Dozvěděl se o vašem sexuálním poklesku někdo z kolegů, když vy jste si přáli vše utajit? Přerůstá náhle váš vztah založený ryze na sexu v něco významnějšího? Ohrozil sex vaše hodnocení v zaměstnání?

Co je v domě, není pro mě
To jsou jen některé z negativních scénářů, které mohou nastat. Potvrzují, že sex v zaměstnání se nám může velmi vymstít a případy, kdy vše skončí idylicky bývají spíše výjimečné. I v tom ideálním případě, kdy se takto seznámí dva partneři na pracovišti, navážou spolu vztah a také spolu zůstanou, musí zase často řešit, zda jsou schopni do budoucna spolu trávit 24 hodin denně a většinou se jeden z nich se stávajícím zaměstnáním rozloučí. Většinou se ale happyendy poté, co jste měli sex v práci, nekonají. Také odborníci důrazně varují před riziky, která mohou nastat. Jakkoliv je česká společnost ve vztahu k sexuálním aktivitám na pracovišti mnohdy benevolentní, důležité je předem vědět, zda právě vy nebudete riskovat příliš.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5