Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Haraším, harašíš, haraší…

Harašit je krásné české slovo, které mělo tu pochybnou čest, že v novodobém světě získalo hanlivý přídech díky přívlastku – sexuální.

Ta čeština je krásná! Zkuste si nahlas říct: „Haraším!“ Člověk úplně slyší takový ten zvláštní šustot v rohu pokoje, kde třeba… myška haraší. Anebo si představuji babičku, klasickou, co přes plot pro pírko skočí, kterak haraší s hrnci na plotně a chystá báječný oběd. A taky slýchám v noci kuny? Potkany? Kdo ví, jaká zvířena to je, nicméně nad mojí hlavou na půdičce haraší. Taky občas někdo zaharaší klíčem v zámku, pod nohama nám na podzim lupe a haraší spadané listí a všichni tu a tam harašíme v zásuvce, ve které marně hledáme to či ono.

Harašit je krásné české slovo, které mělo tu pochybnou čest, že v novodobém světě získalo hanlivý přídech díky přívlastku – sexuální. Zřejmě si nějaký chytrý pán řekl: „Hmm…harassment… jaképak české slovo mu je podobné?“ A sexuální harašení bylo na světě.

Páni, to jsme to dopracovali! Nejenže máme taky „harašení“, ale podle toho, co se kolem něho nadělá povyku, se mi zdá, že už muž nemůže složit ženě poklonu. „Máš v té sukýnce tak hezký zadeček!“ A je to tady! Ne by vás napadlo něco takového vyslovit! A plesknout ji po něm? Naprosto nemyslitelné! Podle psychologů je takové gesto dokonce krajní variantou sexuálního harašení! Pohladit ženu po vlasech, ramenou? To si, milí páni, raději předem pořádně rozmyslete! A ať vás ani nenapadne podívat se dámě do výstřihu!

magazin.cz

Jak jsem tak brouzdala po netu a hledala, jak to s tím harašením je, zjistila jsem hrůznou věc! A totiž že v té úžasné osvícené Americe může být za sexuální harašení považováno i to, když muž ženě pomůže do kabátu nebo jí nabídne rámě či ji přidrží při chůzi… Páni, kde to jsme? Pak Guth-Jarkovský aby se obracel v hrobě! Takže doufám, že k nám tahle módní vlna – kterou určitě vyvolaly feministky – nedorazí.

Nechci, aby mi galantní muž nemohl pomoci do kabátu a odsunout židli… Nechci být bez náhodných doteků a pohlazení a nechci nevědět, že se někomu líbí můj zadek! Takže pojďte do toho se mnou – není nad to si tu a tam zaharašit, hned je na světě líp! Naopak, když už harašit, tak s chutí!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1