Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Oblíbené sexuální polohy

Jaké sexuální polohy preferují Češi? Které polohy považujeme za nejvzrušivější? Které se líbí ženám, a které naopak mužům?

Jaká je nejčastější poloha, ve které se milujeme?
Nebude tak složité na tuto otázku odpovědět – vítězí jednoznačně klasická misionářská poloha, a to i přesto, že muži i ženy různých národností mívají samozřejmě různé preference. Jde o polohu, která je nejen nejpohodlnější, ale také nejpřirozenější. Název misionářské polohy vznikl údajně v době, kdy křesťanští misionáři začali upřednostňovat pro milování dvou lidí odlišnou polohu, než je poloha při milování zvířecího páru. Navíc je díky své pohodlnosti a poměrně širokým možnostem dráždění klitorisu i vagíny poloha oblíbená mezi ženami, které často odmítají náročné sexuální polohy, při kterých navíc jen obtížně dosahují orgasmu.

V těsném závěsu je poloha na koníčka
Mezi další oblíbené polohy patří ty, kdy bývá žena nahoře, tedy tzv. poloha na koníčka, která je mezi ženami oblíbená především díky tomu, že jim umožňuje projevit svou dominantnost v sexuálním životě. Samy si určují tempo tak, aby zažily maximální slast. Naopak mužům vyhovuje poloha svou vzrušivostí, když ženu velmi dobře vidí a mohou si hrát s jejími ňadry. Pro muže navíc poloha není nijak náročná, nabízí se také varianta, kdy žena na koníčkovi sedí obráceně.

magazin.cz

Živočišná poloha zezadu se líbí především mužům
Stejně často si užíváme i polohy zezadu. Jde o nejpřirozenější polohu, která v nás probouzí svou animálností živočišné primární pudy. Ženám je příjemná blízkost partnera a líbí se jim dokonalé zasunutí penisu do pochvy a příjemná masáž dělohy. Při poloze zezadu vkleče může partner navíc dráždit při milování i klitoris, ke kterému má takto dobrý přístup. Pro příjemnější milování se používají často podložky nebo polštářky, aby si jimi muž podložil kolena, nebo se na ně žena položila.

Rychlý sex vestoje kdekoliv a kdykoliv
Odlišné polohy volíme, když nám jde o rychlý sex, jiné když se milujeme a mazlíme dlouho. Pro rychlovky nás vzrušuje poloha vestoje, která nebývá na krátké milování zase tak fyzicky náročná. Jde navíc o příjemnou změnu a zpestření sexuálního života, když pro změnu zkusíme milovat se vestoje. Jde o jednu z forem experimentování, která je vhodná právě v těch situacích, kdy vás náhle přepadne neodolatelná chuť na sex, aniž byste cokoliv předem plánovali. Poloha, kdy se pár miluje vestoje, bývá pro muže i ženu fyzicky mnohem náročnější než jiné polohy, většinou tedy jde o polohu, kterou volíme při krátkém a velmi vzrušujícím aktu.

Láskyplné mazlení při poloze na boku
Ovšem pro delší milování je pohodlnější poloha na boku. Ženám i mužům nabízí poloha na boku komfortní a příjemnou polohu, při které se dá dlouho a láskyplně mazlit. Žena se z boku přitulí k muži a ten do ní proniká. Příjemná je zvláště díky oboustranné tělesné blízkosti, kdy se pár objímá při milostném aktu navzájem. Přestože se partneři nedívají tváří v tvář, jde o intimní způsob sdílení sexuální chvilky.

magazin.cz

Nejoblíbenější české
A jaké polohy milují čeští muži a ženy? Ze statistických průzkumů vyplývá na základě dotazníků provedených mezi respondenty různého věku, že české ženy dávají přednost poloze misionářské a zezadu. U mužů pak vyhrávají polohy na koníčka a také poloha, které se většinou říká „69“. Důvodem je především skutečnost, že se mužům daleko více než ženám líbí orální sex. Kolem 12 % mužů při dotazu na polohy přiznalo, že nejraději se milují právě orálně

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4