Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Erotické pomůcky dříve a dnes

Je vědecky dokázáno, že člověk sex potřebuje. Tvrdil to už Sigmund Freud. Lidé, kteří sexuálně abstinují, trpí častěji depresemi a jsou agresivnější.

Vědci také dokázali, že sex zlepšuje psychický stav, posiluje imunitu, zlepšuje paměť a dokonce dokáže prodloužit život! Pokud si chcete prodloužit život i bez partnera, stačí si pořídit některou z dnešních erotických pomůcek, které poslouží podobně. Na trhu je k dostání spoustu erotických pomůcek, výběr máte tedy velký. Erotické hračky ale nejsou žádnou novinkou, znali je už pravěcí lidé.

 

Už v období paleolitu (starší doba kamenná) si lidé zpříjemňovali intimní chvilky různými pomůckami. Nejenže z této doby pochází jeskynní malby znázorňující pohlavní styk, ale archeologové našli i kamenné napodobeniny penisu, které nápadně připomínají dnešní vibrátory. Mimo uspokojení plnily tyto předměty zřejmě i rituální funkci.

 

Pravěké erotické hračky zdokonalili po letech Římané. Ve starověkých záznamech se dozvíme o vyrábění napodobenin penisů ve velkém množství. Ze 3. nebo 4. století př. n. l. se dochovala antická váza znázorňující dva penisy. Ve starověkém Řecku a Římě patřilo používání erotických pomůcek mezi běžnou věc. Důvodem byl možná i velký věkový rozdíl mezi partnery, kteří tak hledali potěšení jinde.

 

magazin.cz

 

Šikovnými výrobci erotických pomůcek byli Japonci. Předchůdce vibračních kuliček (gejša kuličky) znali už před dvěma tisíci lety. Vynalezli také kroužky, které sloužily k prokrvení penisu. Po druhé světové válce přišli Japonci s prvními vibrátory a masážními strojky.

 

I z dob renesance se našly doklady, ve kterých se píše o používání sexuálních pomůcek. V této době se začala výroba pomůcek zdokonalovat. Z písemných pramenů se dozvíme o dalších imitacích penisu. Nazývaly se olysbos a godmiché. Olysbos musela žena při používání držet v ruce, godmiché mělo řemínek na připnutí k tělu. Ženy si tak v období renesance mohly užívat i bez partnera. Erotické pomůcky se začaly vyrábět i na zakázku, přesně podle přání budoucího uživatele. Předchůdcem lubrikačního gelu byl v této době olivový olej.

 

magazin.cz

 

Zvláštní je, že vibrátor měl původně sloužit k lékařským účelům. Často se používal jako lék na hysterii. Už lékař Hippokrates (460 př. n. l. – 377 př. n. l.) tvrdil, že hysterie je nemoc dělohy. Žena by se tak měla sama uspokojovat, aby netrpěla hysterií. Z 15. století pochází zmínky o léčbě, kterou si žena prováděla sama. O co se jednalo? Sebeuspokojení. V 19. století pomáhali ženám lékaři masáží. Roku 1869 byl vynalezen první vibrátor, kterého poháněla pára. Ten měl často lékař v ordinaci a pacientky k němu chodily na terapie. Postupem času vznikly vibrátory elektrické. Zajímavé je, že byly vyrobeny dříve než třeba elektrický vysavač nebo žehlička.

 

V dnešní době už si můžete vybrat z velkého množství erotických pomůcek. Prodávají se v různém provedení. pro muže i pro ženy, z různých materiálů. V některých koutech světa je ale neseženete, nesmí se tam prodávat. V amerických státech Texas a Georgia je prodej erotických pomůcek nelegální.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!