Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Jak zachránit hroutící se vztah?

Po letech společného soužití jste se vzájemně odcizili. Přesněji řečeno žijete každý v jiném světě.

Každý z vás má svůj okruh přátel a známých, každý se věnuje svým koníčkům a zájmům, a to stále častěji bez přítomnosti toho druhého. Žijete už pouze vedle sebe a štěstí, něžnost a spokojenost jsou pro vás záležitosti, na které si pouze vzpomenete se slovy: „To už je všechno tak strašně dávno…“

magazin.cz

 

Nešťastný vztah ale také negativně ovlivňuje všechny ostatní oblasti života. Snižuje výkonnost, psychickou zatížitelnost organismu a konečně také zvyšuje náchylnost k různým nemocem. Přejete si váš vztah zlepšit? Chtěli byste se s partnerem méně hádat? Přáli byste si prožívat s tím druhým opět více věci společně? Chtěli byste být opět šťastnější a změnit svůj život tak, abyste v něm našli to, co již tak dlouho postrádáte? Co byste měli udělat?

 

10 pravidel ke zlepšení vztahu:

1. Dělejte svému partnerovi/své partnerce upřímně míněné komplimenty. Zmiňte se o všem, co vám na vašem partnerovi/vaší partnerce přijde pozitivní. Nepřecházejte beze slova pozitivní maličkosti, ale hovořte o nich. Uvidíte, jak toho druhého potěší, že jste si toho všimli.

2. Zvykněte si alespoň dvakrát denně říci něco milého. Řekněte mu/jí, že ho/ji máte rádi. Ze začátku to možná nebude jednoduché – je to již relativně dlouhá doba, co jste něco takového říkali naposledy. Odvahu! Váš partner nebo partnerka budou jistě překvapeni a budou mít stoprocentně radost. A uvidíte, že se vám to pozitivně vrátí zpět.

3. Častěji se smějte. A především se smějte na svého partnera/svoji partnerku – z prosté náklonnosti a radosti z toho, že jsou.

4. Měli byste si zvyknout věnovat svému partnerovi/své partnerce čas od času nějakou maličkost. Nemusí to být dárky, které stojí peníze. Pozornost spočívá například v tom, že toho druhého zprostíte nějaké nepříjemnosti.

5. Dejte svému partnerovi najevo, že oceňujete, pokud vám něčím udělal radost. Také zde se jedná o to mít radost z malých pozorností.

6. Podnikejte opět více věcí společně. Dopřejte si dostatek času na věci, které vás oba baví, případně které vás dříve bavily.

magazin.cz

 

7. Zajímejte se o věci, které zajímají vašeho partnera/vaši partnerku.

8. Více spolu hovořte. Existuje tolik věcí, které se vás obou dotýkají a vyplatí se o nich mluvit.

9. Naučte se opět naslouchat.

10. Buďte častěji něžní. Ještě to určitě umíte.

 

Pokud budete tento desetibodový dlouhodobý program důsledně dodržovat, uvidíte, že vaše životní partnerství nabude nových netušených kvalit.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!