Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Kegelovy cviky: Intenzivnější orgasmus jako vedlejší účinek!

Věděly jste, že existuje cvičení, které vám pomůže zvýšit potěšení z pohlavního styku? Jestliže budete pravidelně cvičit, zaznamenáte výsledky tréninku již za několik týdnů.

Zvýšená rozkoš během sexuálního styku a intenzivnější orgasmus bude mít velký a kladný dopad na vaše sebevědomí a zlepší kvalitu vašeho života.

V roce 1948 přišel gynekolog dr. Arnold Kegel na to, že posilnění pánevního dna pomáhá pacientkám, které mají problémy s únikem moči po porodu. Vymyslel jednoduchou sérii cvičení skládajících se ze stahování a uvolňování svalů pánevního dna. Pacientky, které vykonávaly tato cvičení, zjistily, že vedlejším účinkem těchto cvičení je intenzivnější orgasmus.

Kegelovy cviky se soustřeďují na svaly pánevního dna, které účinně posilují. V podstatě jde o cvičení zaměřené na svaly, které probíhají od kostrče až ke stydké kosti, nacházejí se kolem svěrače i vagíny. V průběhu orgasmu se tyto svaly rytmicky stahují. Čím silnější jsou, tím silnější je sexuální zážitek. Kromě toho mají vycvičené svaly pánevního dna další obrovský bonus. Dokážete jimi „sevřít“ těsněji partnerův penis a zvýšit tak i jeho potěšení.

 

Jak na to?

Pomalu zatněte vnější i vnitřní svaly. Počítejte pomalu do tří a po tuto dobu držte svaly zaťaté, potom povolte a uvolněte po dobu tří sekund. Střídavé povolování a svírání svalů opakujte pětadvacetkrát až třicetkrát.

Stahujte a povolujte svaly pánevního dna rychle, jako byste chtěla kopírovat rytmus rychlého tepu. Důležitější než rychlost je pravidelnost a frekvence stahů. Rychlost můžete postupně zvyšovat, až získáte ve cvičení praxi. Opakujte pětadvacetkrát až třicetkrát. Mezi jednotlivými sekvencemi zařaďte několik sekund relaxace.

V dalším cviku střídejte dlouhé a krátké stahy svalů pánevního dna. Po deseti dlouhých stazích zařaďte deset krátkých stisků a celou sekvenci opakujte pětkrát.

magazin.cz

 

Představte si, že vaše vagína je výtah, který musí vyvézt nějaký předmět nahoru. Začněte pomalu stahovat svaly kolem poševního vchodu a snažte se stahovat svaly tak, jakoby středem vaší vagíny projížděl zmíněný výtah. Stahy tedy probíhají postupně po celé její délce. Na vrcholu se zastavte a stejně postupně jako jste je stahovala i povolujte. Celý cvik opakujte desetkrát.

Kegelovy cviky můžete provádět v nejrůznějších pozicích – vsedě, vestoje, vleže nebo kleče. Optimální je jejich opakování dvakrát až třikrát denně. Při pravidelném provádění byste měla účinky poznat po osmi až dvanácti týdnech.

U 50 až 80 % žen, které pravidelně prováděly tato cvičení, se zlepšily potíže spojené s ochablými svaly v pánevním dnu. Zlepšení lze pozorovat již po čtyřech týdnech cvičení. Významné zlepšení lze pozorovat až za 3 měsíce cvičení.

 

Kladné účinky:

• pevnější svaly pánevního dna

• zlepšení potíží s inkontinencí

• větší požitek z pohlavního styku

• schopnost dosáhnout orgasmu

• zvýšená intenzita orgasmu

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!