Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Velký penis zaručí orgasmus a další nesmysly...

Čím větší penis, tím lepší sex a samozřejmě intenzivnější orgasmus – to je ovšem už dávno vyvrácený mýtus. Podobně jako ten, který tvrdí, že každá žena je schopná dosáhnout vyvrcholení.

Nevěřte tomu, že orgasmu dosáhne každá žena. Ten vaginální zažívá zhruba jenom čtvrtina žen. Drážděním klitorisu dosáhne vyvrcholení už větší počet žen a ty k tomu potřebují asi tři minuty. Při klasickém sexu se tato doba prodlouží v průměru na osm minut. Stahy během orgasmu přicházejí přibližně po 0,8 sekundy. To jsou alespoň výsledky vědeckého bádání.

Ve spoustě magazínech pro ženy je popsán orgasmus tak, že by z něj některou ženu mohl postihnout infarkt. Nenechte se zmást! Každá žena prožívá vyvrcholení jinak a ne vždy je tak intenzivní. Pokud se tedy vaše tělo nesvírá blahem, netřese se zem a nekřičíte na celou ulici, nebojte se, jste v pořádku. Redaktorky v ženských časopisech jenom popis orgasmu přehánějí. Některé ženy dokonce vyvrcholí, aniž by to nějak zaznamenaly. Navíc pocity při orgasmu nemusíte cítit jenom v oblasti vagíny, ale také klitorisu nebo v podbřišku.

magazin.cz

 

Dámy, určitě už jste někdy slyšely, že k vyvrcholení vás spolehlivě přivede partner s velkým penisem. Nevěřte tomu! Velikost penisu nemá na váš orgasmus žádný vliv. Některé ženy přivede k orgasmu i malý penis a některé zase nevyvrcholí vůbec. Sexuologové také upozorňují na to, že bod G není zas tak daleko od poševního vchodu a nezáleží tak na velikosti penisu partnera.

Velmi rozšířeným mýtem je ten, který tvrdí, že každá žena může dosáhnout orgasmu. Lékařské studie mluví jinak. Podle nich nemá každá žena to štěstí, aby zažila vyvrcholení. Výzkum prováděný univerzitou Emory v roce 2009 dokazuje, že při klasické souloži se orgasmu dočká zhruba jen čtvrtina žen. Zbytek žen potřebuje při své cestě za orgasmem erotickou pomůcku nebo se jim povede vyvrcholit jenom při masturbaci. Přibližně patnáct procent ženské populace nezažije orgasmus nikdy. Podle odborníků se jedná o zcela přirozený jev. Žena, stejně jako každá jiná samička v živočišné říši, se totiž může rozmnožovat, aniž by vyvrcholila. Muži naopak vyvrcholení k plození potomstva potřebují.

magazin.cz

 

Nevěřte také tomu, že žena nemá orgasmus kvůli nešikovnosti partnera. Ani nevíte, kolik mužů se kvůli tomuto mýtu zbytečně trápí a všemožně se snaží svou milovanou k orgasmu dovést. V mnoha případech se jim to ale nepovede. Výzkum z roku 2005 ukazuje, že ženy mají schopnost či neschopnost dosažení orgasmu v genech.

Jedno upozornění na závěr: O ženě, která nikdy nedosáhla orgasmu, nemůžete říct, že by byla frigidní. Taková žena může mít klidně chuť na sex a není tedy frigidní. Pokud se jí nedaří vyvrcholit, trpí zřejmě poruchou zvanou anorgasmie. tedy neschopností dosáhnout orgasmu. Naopak žena postižená frigiditou nemá na nějaké erotické hrátky ani pomyšlení.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1