Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Dopřejte pleti očistnou kúru

Zdá se vám vaše pleť suchá a podrážděná? Pak jistě potřebuje kúru, která jí dodá hydrataci, odstraní seschlou šupinatou vrstvu a připraví vaši pleť na to, aby mohla vstřebávat sluneční paprsky.

Pomohou vám bylinné masky, které si můžete připravit samy doma – navíc bez chemie.

magazin.cz

 

Olivová maska

Lžíci oleje smícháme s jemnými ovesnými vločkami (můžeme přidat i žloutek a trochu medu). Naneseme na obličej a po 15 minutách masku opláchneme.

 

Banánová maska

Vidličkou rozmícháme měkký banán, smícháme ho se dvěma lžičkami olivového oleje a jedním žloutkem. Necháme působit 15 minut.

 

Jablečná maska

Jablko nastrouháme, smícháme se lžící vlažného mléka a stejným množstvím tekutého medu. Masku necháme na obličeji působit asi 10 minut, poté opláchneme vlažnou vodou.

 

Smetanová maska

Nachystáme si kysanou smetanu, odlijeme si potřebné množství do porcelánové misky a přidáme olivový olej. Promícháme, potom lehce vklepáváme do pokožky. Necháme asi 15 minut působit.

 

Mandlová maska

Rozmixujeme hrstku sladkých mandlí se lžičkou jogurtu. Masku naneseme na čistou pleť a necháme působit asi 20 minut. Pokud nemáme tolik času na výrobu domácí masky, v každé drogérii je možno zakoupit hydratační výživné masky. Vhodná je například maska s aloe-vera nebo maska s retinolem. Ještě lépe je využít mnoha kosmetických salónů a v klidu si tam odpočinout a zároveň vylepšit svůj zevnějšek. 

magazin.cz

 

Abychom vypadaly opět svěže, nejen pleťové masky a celková péče o pleť pomohou vylepšit náš vzhled. S jarním sluníčkem musíme přepnout organizmus na aktivnější režim. Pohyb, to je to pravé. Rozhýbat se po zimě. Rozproudit krev v organizmu. Dosáhneme váhového úbytku, čerstvý vzduch totiž zásobí naše buňky kyslíkem, který pomáhá spalovat tuky. Tělo zásobíme vitamíny a sluníčko obnoví veselou mysl. 

A když to všechno dáme dohromady, výsledek nenechá na sebe dlouho čekat a my s novým elánem a vylepšeným zevnějškem můžeme směle přivítat teplé dny.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!