Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Kuriózní povolání: Dělič vajec nebo testovač pachů

Už jste určitě někdy slyšeli, že v Americe je možné všechno. To by se dalo říct i o několika kuriózních profesích, které se snad neobjevují nikde jinde ve světě, ale pouze ve Spojených státech amerických.

Zprostředkovatel snů

První zprostředkovatel snů se objevil v Chicagu. Brzy se toto kuriózní povolání rozšířilo do dalších amerických měst a stalo se velmi populární profesí. A jaká je vlastně náplň práce zprostředkovatele snů? Úkolem člověka s touto profesí je měnit vaše sny ve skutečnost. Údajně by měl dobrý zprostředkovatel snů splnit všechna vaše přání, a to i ta neobvyklá. Takový zprostředkovatel však také pomáhá v profesní dráze. Domluví třeba schůzky s klienty nebo objedná pacienty k lékaři.

 

Vybírač mozků

Čím se asi žijí vybírač mozků? Děsivá představa, že? Realita však tak děsivá není. Člověk pracující jako vybírač mozků pracuje většinou na jatkách nebo v podobných zařízeních, kde z hlav zvířat odstraňují mozky. Tato profese v Americe vážně existuje!

magazin.cz

 

Testovač pachů

Jedná se o velice kuriózní povolání. Testovač pachů nedělá celý den nic jiného, než že čichá k podpaží cizích lidí, kteří testují deodoranty před uvedením na trh. Testovači pachů určí, který deodorant je nejúčinnější.

 

Hledač

Hledače u nás nahrazují tzv. Ztráty a nálezy. Hledače si v Americe najímají lidé, kteří potřebují něco či někoho najít. Ať již se jedná třeba o ztracený prsten, ztracené klíče nebo pohřešovanou osobu, hledač by měl najít vše.

 

Hlídač lesních požárů

Pokud vám nevadí samota a nemáte strach z výšek, mohli byste pracovat třeba jako hlídač lesních požárů. Náplní práce takového hlídače je sezení ve věži v lese, rezervaci nebo v parku a pozorovat okolí, zda někde nevzniká požár. Jenom pro zajímavost – nějaký čas se jako hlídač lesních požárů i americký spisovatel Jack Kerouac.

magazin.cz

 

Dělič vajec

Dělič vajec pracuje v kuchyni, kde odděluje vaječné žloutky od bílků. Tuto práci musí dělat člověk, žádný stroj tuto lidskou práci nenahradí. Proto v Americe zavedli tuto profesi.

 

Třídič kuřat

Co dělá třídič kuřat? Třídí kuřata podle pohlaví. Tato práce je velmi důležitá, zvláště pokud se
od sebe potřebují rozlišit snáškové slepice.

 

Očichávač vajec

Očichávač vajec pracuje s rozbitými nebo jinak poškozenými vejci. Naplní práce takového očichávaje je očichat rozbitá vejce nebo vejce s poškozenou skořápkou a zjistit, zda jsou vejce zkažená, nebo zda se ještě mohou použít.

magazin.cz

 

Vyhlazovač záhybů

Vyhlazovač záhybů se stará o to, aby vaše nové boty hezky vypadaly. Při výrobě bot je totiž
nutné kůži nebo textilii vyhladit či vyžehlit, aby zmizely všechny záhyby. V amerických dílnách, kde se boty stále vyrábějí ručně, je tedy nutné zaměstnávat vyhlazovače záhybů.

 

Maskot

V Americe žijí také lidé, kteří stojí celé dny na ulici v kostýmu a dělají reklamu třeba nějaké firmě. Toto povolání nazýváme maskot. O Vánocích si hraje takový maskot na Santu Clause, o Velikonocích zase na roztomilého zajíčka. Maskot se zkrátka oblékne tak, jak mu to určí zaměstnavatel.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1