Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Co o vás prozradí vaše tvář

Víte, že o vás může mnohé prozradit vaše tvář? Co o vás říká brada, nos či uši?

Na začátek jedna zajímavost. Kdo z vás tušil, že uši nám rostou po celý život? Asi jen málokdo. A nějak podobně je to i s nosem, jeho tvarem a délkou.  Nos se zkrátka mění během našeho života. A kvůli těmto faktorům se mění i čtení v obličeji, čímž se zabývá obor zvaný fyziognomie.

Zkušený typolog podle vaší tváře pozná vaši povahu, vaše předpoklady i psychické problémy. Komu třeba hází život klacky pod nohy, bude mít časem mohutnější nos a bradu. Lidé, kteří neustále někomu něco závidí nebo někoho pomlouvají a šíří drby, projeví se u nich jejich chování špičatým nosem. Pokud se u někoho rázem zlepší jeho zdravotní stav či zmoudří, může se u těchto jedinců zvětšit ušní lalůčky.

magazin.cz

 

Všimli jste si někdy toho, že manželé, kteří spolu žijí už nějakou dobu, se sobě trochu podobají? Je to celkem logické. Za dlouhé společné soužití má pár podobné vlastnosti, což se podle typologů projeví i v jejich obličeji.

Typologové radí, že při čtení z obličeje je dobré dát na první dojem. Obličej musíte číst jako celek, zároveň se ale snažit kombinovat, co vidíte. Pokud má někdo na obličeji nějaký hodně nápadný rys, určitě něco nápadného najdete i mezi jeho povahovými vlastnostmi. Vidíte u druhé osoby laskavý a příjemný úsměv? Nebo naopak bezcitný a zlý pohled? Pokud by dotyčný neměl určitý tvar úst, uší, očí, nosu, neobjevil by se u něho ani laskavý úsměv ani bezcitný pohled.

A co na vás prozradí uši? Typologové tvrdí, že čím výše jsou posazené, tím vyšší má dotyčný IQ. Průměrné IQ pak údajně mají jedinci, kterým horní hrana ucha končí v úrovni očí. Pokud je horní hrana ucha níže, dotyčný zřejmě nebude moc inteligentní.

magazin.cz

 

Špičatý tvar uší značí vychytralost, pokrytectví a sklony k intrikaření. Velké uši mají jedinci přemýšliví, malé zase ti s velkým instinktem. Velké ušní lalůčky jsou vlastní lidem se silnou vůlí, iniciativou a nezávislým osobám. Malé lalůčky znamenají málo energie a také obtížné splnění sexuálních potřeb jedince. Takřka chybějící lalůčky značí osobu necitelnou, pasivní a bez velkých životních cílů. Originálním myslitelům uši trochu odstávají. Pokud jsou uši naopak umístěny blízko u hlavy, jedná se o člověka šetrného, který si navíc umí všechno dobře naplánovat. Dlouhé uši vypovídají o nepraktičnosti, pokud jsou uši širší než delší, tak ty mluví naopak o praktičnosti.

Od uší se nyní přesuneme k nosu. Typologové tuto část těla spojují s obchodním talentem, tedy s čichem na peníze. Tak třeba čím více má prý člověk krytí nosní dírky, tím lepší má také finanční vyhlídky v životě. A čím větší je noc, tím roste i vůle v životě.

Souměrný a rovný nos, ten mají lidé, kteří přesně vědí, kam směřují a dokáží dobře vydělat peníze. Také jsou ale houževnatí, velmi nároční v lásce se sklonem k nevěře. Větší a zakulacená špička nosu je vlastní člověku srdečnému, empatickému a s vysokými osobními zásadami. Velká, nápadná špička nosu značí sklony k násilí. Tzv. orlí nos mají jedinci se silnou vůlí, dobrými obchodními schopnostmi, taktikou a podnikavostí. Trochu zahnutý nos nahoru, ten je vlastní lidem, kteří snadno a s oblibou navazují společenské kontakty, jsou bezstarostní, citliví a nepředvídatelní.

magazin.cz

 

Dlouhý špičatý nos je spojen se zvědavostí, rozvážností, ale i úzkostí. Mohutný nos, ten mají osoby citově založené, velkorysé, pracovité, obtížně projevující city. Nos tenký patří lidem nervózním, přecitlivělým, popudlivým, malý nos zase lidem nesmělým, rezervovaným.

A teď je na řadě brada. Ta obecně hovoří o životní síle osoby, čím silnější je pak dolní čelist, tím víc má člověk životní odolnosti, někdy však až tvrdohlavosti. Pokud brada jakoby vystupuje z obličeje, je člověk s tímto rysem silně nezávislý, rozhodný, tvrdohlavý a rozvážný. Vystupující špičatá brada patří nadšencům, naopak brada ustupující je u lidí se slabší vůlí. Tupá, pevná brada značí neústupnost, citovou chladnost a temperament. Důlek na bradě prozrazuje umělecké sklony.

Ať už jste zkušený typolog nebo ne, možná na první pohled podle obličeje člověka poznáte, s kým máte tu čest. A to jste třeba ani nevěděli, že něco jako fyziognomie existuje.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1