Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Cesta ke šťastnému životu

Existuje mnoho rad a doporučení, jak žít zdravě, šťastně a vyrovnaně. Je pak jenom na nás, který způsob k dosažení tohoto cíle si zvolíme. Vyzkoušet můžete následující rady, při jejichž dodržování budete šťastně a klidně ž

Nalezněte sami sebe

Pokud chcete dosáhnout rovnováhy, musíte si najít čas na harmonii těla a duše. Cestou k uvědomění si sebe samotného může být meditace. Ta je zároveň procesem zjištění, kdo opravdu jsme. Ve stavu meditace je možné najít spirituální pochopení, intuici, kreativitu, svobodnou vůli či představivost. Dále tak snáze nalezneme řešení problémů. Ty totiž pramení v sevřené mysli. A tu otevřeme meditací. Ideální pak je, když člověk medituje půl hodiny ráno a půl hodiny večer.

 

magazin.cz

 

Rozdávejte radost

Víte, co vám může přinést do života štěstí? Stačí rozdávat radost. Pokud učiníte šťastného někoho ve vašem okolí, budete sami šťastní. Je to také asi ta nejrychlejší cesta, jak učinit šťastného sebe i ostatní.

 

Myslete pozitivně

Pokud dovolíte negativním vnějším silám a energiím, aby vstoupily do vaší mysli, může se to projevit. A to ne zrovna dobrým způsobem. Také bychom neměli být obětí svých myšlenek. Staré indické rčení říká: „Používám vzpomínky, ale nedovolím, aby vzpomínky používaly mě“. Stačí jenom změnit stav mysli. Začněte myslet pozitivně a hned bude svět hezčí.

magazin.cz

 

Nalezněte smysl svého života

Ke štěstí také někdy stačí najít smysl svého života a poté na něm denně pracovat. Možná si to ani neuvědomujete, ale právě takto budete zároveň posilovat svůj imunitní a kardiovaskulární systém. Můžete v tomto ohledu také najít spřízněnou duši a inspirovat se. Využijte svých silných stránek, věnujte se tomu, co vám jde a co vás baví.

 

Nezanedbávejte se

Na své cestě ke štěstí nezapomínejte na spánek. Ten je velice důležitý. Když spíme, načerpáme tělesné i duševní síly. Také není dobré se přejídat, to tělu neprospívá. Základem je vyvážená a pestrá strava. Pokud toto pravidlo budete dodržovat, uvidíte, že se vám hned zlepší nálada a také bude posílena funkce imunitního systému.

 

 

Láska

Přemýšleli jste někdy o tom, klik lásky máte ve svém životě? S láskou je hned život hezčí. Proto si udržujte vřelé osobní, příbuzenské a všeobecně mezilidské vztahy. Stačí lidem ve svém okolí občas věnovat pozornost, vyslechnout je, vnímat na nich to pozitivní a říci jim, co k nim cítíme a že nám na nich záleží.

magazin.cz

 

Hýbejte se

Pravidelný pohyb udržuje zdravou tělesnou hmotnost a zlepšuje zdravotní stav. Zároveň přispívá k posílení kardiovaskulární soustavy, plic a imunitního systému. Zlepší se nám i nálada. Při sportu nebo cvičení totiž dochází v mozku k vylučování neurotransmitery, které způsobují pocit štěstí.

 

Sex

Sex je údajně prostředkem, který umožňuje uniknutí našemu egu. Pro některé jedince může být sex druhem meditace. Stačí si uvědomit, že nedochází jenom k propojení těl, ale i duší. A v té chvíli vznikne pravá jednota a harmonie.

 

Utrácejte za zážitky

Než abyste si kupovali stále nové a nové věci, utrácejte raději peníze za zážitky. Je skvělé žít ve stavu příjemného očekávání něčeho nového. Poté si vytvoříte nádherné a příjemné vzpomínky. Váš život bude hned o něco bohatší.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!