Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Látkové rolety / foto: Shutterstock

Látkové rolety vtisknou interiéru punc originality

Nenahraditelnou součástí moderních rodinných domů je stínící technika, přičemž velké popularitě se těší rolety do oken. Bytoví designéři opět sahají po látkových roletách...

Látkové rolety si prošly značným vývojem a k jejich výrobě se dnes používají vysoce kvalitní nehořlavé látky slibující perfektní ochranu před sluncem. Jejich ojedinělý vzhled koresponduje s novodobým vybavením interiéru. V následujících řádcích vám dáme několik pádných argumentů, proč investovat zrovna do látkové variace rolet.

magazin.cz

 

Rolety mají vysokou estetickou hodnotu

V jednoduchosti je krása. Přesně tak by se daly charakterizovat látkové rolety, které by se daly rozdělit na dvě základní skupiny. První kategorii tvoří pohledové rolety, které zabraňují pronikání ostrého slunečního svitu do místností a zároveň je přes ně vidět. Druhá sekce zahrnuje skryté, respektive neprůhledné rolety. Vybrat si můžete z pestré škály barev a vzorů, tudíž výsledný stínící prvek po vzhledové stránce přizpůsobíte svým požadavkům.

 

Rolety do oken jsou flexibilní

Látkové rolety do oken jsou flexibilní a existuje několik modifikací. Blackoutové rolety slibují úplné zatemnění místnosti, přičemž tkanina je zcela neprůhledná a nepropustná. Přes screenové rolety prochází část přirozeného světla, tudíž se hodí do pracoven a komerčních prostor.

magazin.cz

Rolety do oken se dají ovládat manuálně či pohonem. Pakliže upřednostníte manuální pohon, rolety se stahují řetízkem či pružinovým mechanismem. Komfortnější motorický pohon bývá ovládaný buď vypínačem či dálkovým ovládáním. V současné době, kdy se do popředí dostávají inteligentní domácnosti, se dají ovládat také přes smartphone.

 

 

Výhody látkových rolet

  • Látka je nehořlavá a odolná vůči vlhkosti.
  • Látka je vysoce kvalitní.
  • Rolety do oken mohou mít motorický pohon.
  • Můžete si zvolit barvu či vzor dle vlastního uvážení.
  • Rolety zabraňují průniku slunečního svitu do interiéru a eliminují tak teplo v letním období.

Velice poutavou inspirací jsou rolety do oken na https://www.diamonddesign.cz/latkove-rolety/.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!