Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Trápí vás jizvy po akné? Nechte si je odstranit!

Akné je problém, který trápí velkou část populace. Jedná se o vyrážku způsobenou špatnou hygienou nebo hormonální nerovnováhou. Tento problém bývá nejvýraznější v období dospívání, ale nevyhýbá se ani dospělým.

Ve snaze o odstranění nepěkně vypadajících pupínků pomocí neodborného vymačkávání mohou vznikat jizvy. A ty nás budou na rozdíl od pupínků trápit už napořád a jen tak nezmizí. Naštěstí existuje způsob, jak si je můžeme nechat odstranit. Řeč je o laserovém odstranění jizev. Jaké jsou výhody a naopak nevýhody podobného ošetření? A co všechno je potřeba udělat, aby byl zákrok úspěšný?

Jak to funguje?

Existují dva druhy laserů a každý z nich se používá na něco jiného. Laser smoothbeam slouží pro léčbu aktivního akné a frakční CO2 laser slouží na odstranění jizev po akné. Během odstraňování jizev po akné dochází k tomu, že se svrchní vrstvy pokožky odloupnou a dojde k remodelaci kolagenu.

Výhody laserového ošetření jizev

Velkou výhodou laserového ošetření jizev je to, že se jedná o neinvazivní zákrok. Během ošetření neucítíte téměř žádnou bolest. Výsledek je velmi přirozený a působí přirozeně. Pro pleť se nejedná o nadměrnou zátěž a už vůbec se nejedná o nic nebezpečného. Ošetření pomocí laseru se hodí téměř pro každého a zasahuje cíleně pouze určenou oblast.

Jaké jsou nevýhody?

Nevýhodou může být poměrně vysoká cena této metody. Několik hodin a u citlivějších jedinců i dní, může být pokožka ošetřené oblasti zarudlá a mohou se odlupovat částečky kůže. O pleť se také musíte důsledně starat a několik dnů po ošetření je nutné používat krém s minimálním ochranným faktorem SPF +50. Pro dosažení maximálního efektu je dobré zákrok několikrát zopakovat.

Potřebuji doporučení svého lékaře?

Když máte doporučení svého lékaře, je to jedině dobře. Ale i v případě, že takové doporučení nemáte, můžete si nechat odstranit jizvy po akné. Tým dermatologů vám navrhne nejlepší řešení a postup, se kterým dosáhnete vynikajících výsledků. Pokud se vše povede a budete dodržovat doporučení lékařů, může vaše pleť vypadat jako kdyby jí akné nikdy netrápilo.

Trápí vás jizvy po akné? Nechte si je odstranit!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!