Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
krabice_stehovani / foto: shutterstock

Stěhujeme se v krabicích

Máte hrůzu z toho, jak si sbalíte všechny věci a jak je v novém bytě budete hledat? Máte pocit, že přenášení všech těch drobností bude trvat snad několik dní? Žádné strachy.

Když to trochu organizovaně narovnáte do krabic, půjde to jako po másle. Poradíme si, jak na to.

Základem je nachystat si potřebné vybavení. Určitě to budou krabice na stěhování, ale nesmíte zapomínat ani na další důležité věci jako nůžky, pevnou lepicí pásku, fixy na popsání, případně bublinky na vycpání. Ale dá se to vyřešit i jinak, o tom si povíme.

Na krabicích nešetřete

Co se týče krabic, samozřejmě si jich můžete pár nabrat v nějakém obchodě, ale pozor na to. Při těžké náloži se často stává, že se protrhnou. Nejen že je pak problém to všechno sbírat, obvykle se dokonce něco rozbije. Jestli se tomu chcete vyhnout, investujte těch pár korun do nové krabice. Jsou specializované e-shopy, které prodávají vyloženě krabice na stěhování – příkladem budiž e-shop Komplexmat-obaly.cz. V kategorii na stěhování tam mají také pytle na ochranu oblečení, což není úplně špatný nápad.

Nůžky snad doma máte, fixy a lepicí pásku taky. Ty poslední dvě věci se dají spojit v jednu. Možná jste slyšeli, že se dá na lepicí pásku natisknout cokoliv, co si budete přát. Jestli je vás doma víc a každý člen rodiny bude mít spoustu svých krabic, nebylo by špatné využít potisk lepicích pásek a nechat si vyrobit pásky se jmény nebo s názvem místností. Popisovat krabice podle místností je to nejchytřejší, co můžete udělat.

Balte šetrně a nedávejte do krabic vzduch

Bublinková fólie a jiné vycpávky dovnitř nejsou nutné. Když budete balit něco křehkého, dá se to obalit novinami nebo starým oblečením či vyplnit díry ponožkami. To vám zároveň uspoří místo. Vyplňte každou škvírečku, nebudete v krabicích přece stěhovat vzduch!

Pokud je to možné, sepište si seznam krabic a zhruba si do něj dopište, co v jednotlivých krabicích je. Ušetří vám to práci s hledáním v novém bytě. Nejlepší je balit pěkně jednu místnost po druhé a zakončit to krabicí nutných věcí, které budete rozbalovat jako první. Nakonec se ještě ujistěte, že je všechno dobře zavřené a zalepené páskou. Také není špatné označit si zvláštním znamením krabice, které obsahují něco křehkého.

K tomuto článku není otevřena diskuze