Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
pneumatiky / foto: shutterstock

Novinky ze světa zimních pneumatik

S nadcházejícím podzimem nastal čas popřemýšlet o nových zimních pneumatikách.

Stále je sice spousta času, než nastane začátek listopadu a napadne první sníh, ale výrobci pneumatik již na trh uvedli novinky pro nadcházející sezónu 2016/2017. Těšíte se, jaký dezén a profily si budete moci pořídit na letošní rok? Některé modely stojí určitě za pozornost. Nepodceňujte povinnost zimních pneumatik, ať už přezouváte podle zákona nebo až s prvními mrazíky, letní pneumatiky vám na zimu rozhodně stačit nebudou. Nenechávejte nic na poslední chvíli, pneuservisy jsou v tu dobu často přeplněné opozdilci, jako jste vy.

Continental WinterContact TS 860 je vítězný model z Německa

Německý dezén předčil ta největší očekávání, novinkou je nástupce velmi úspěšného modelu WinterContact TS 850. Sami odborníci vylepšený dezén s označením Continental WinterContact TS 860 označují za nejlepší pneumatiku pro osobní vozy v současnosti. Je vysoká pravděpodobnost, že bude opět s velkým náskokem vítězit v testech zimních pneumatik.

Italské pneumatiky Pirelli Cinturato Winter

Pirelli Cinturato Winter navazuje na svého předchůdce Snowcontrol Serie 3, navíc však přidává řadu zlepšení, a to výrazně nižší hlučnost s kratší brzdnou dráhou a vyšším kilometrovým nájezdem. Pneu mají vynikající přilnavost, která však není na úkor pohodlné jízdy. Novinka z Itálie je skvělým řešením pro vozy kompaktní, střední třídy a pro jízdu ve městě.

Finský výrobce přišel s novinkou Nokian WR A4

Nokian WR A4, který nahrazuje model WR A3, vznikal celé 4 roky, kdy se pracovalo na jeho vývoji a vyplatilo se to! Finské pneumatiky oceníte za každého počasí, v dešti, sněhové vánici, na suché, mokré a zasněžené silnici. Jedná se o vysoce přilnavé, bezpečné a velmi snadno ovladatelné pneu, které si poradí úplně se vším, s čím se můžete setkat na zimní vozovce v Česku. Mezi hlavní vylepšení patří Functional Performance Siping, Centipede Siping (technologie zajišťující prvotřídní přilnavost) a Coanda Technology (snižuje riziko vzniku aquaplaningu). Sportovní zimní pneumatiky Nokian WR A4 jsou skvěle ovladatelné.

Hankook Kinergy 4S H740 z Jižní Koreje

Mezi novinky patří také celoroční pneumatiky z Hankooku v Jižní Koreji, kde sídlí významný gumárenský výrobce, který se vyznačuje prémiovou kvalitou. Jeho nové pneu Kinergy 4S H740 mají o 6 % kratší brzdnou dráhu na suchu a na sněhu dokonce o 10 %. Celoroční pneumatiky reagují perfektně na změny teplot a díky tomu jsou ideální volbou, pokud se vám nechce přezouvat 2× do roka.

Sava Eskimo SUV ze Slovinska

I ve Slovinsku vyrábět pneumatiky prostě umí. Sava ESKIMO SUV je kvalitní pneumatika určená speciálně přímo pro sportovně užitkové vozy SUV. Za skvělou cenu budete mít pneu, které se pyšní nízkou hlučností, výbornou přilnavostí a provedou vás bezpečně zasněženými či namrzlými povrchy silnic. Výrobce garantuje dlouhou životnost.

K tomuto článku není otevřena diskuze