Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
krepové povlečení / foto: shutterstock

Vyberte si povlečení dle materiálu

Při výběru povlečení se obvykle soustředíme na to, aby pěkně vypadalo a hodilo se do ložnice, případně dětského pokoje. Myslete však i na kvalitu, která je dána především materiálem. Jaké možnosti máte?

Povlečení dle materiálu

Povlečení se vyrábí z různých materiálů. Klasikou jsou bavlněná povlečení. Jsou měkká, pružná, příjemná k pokožce, ale také prodyšná a savá. I v tomto materiálu jsou však rozdíly.

Pokud chcete bavlněné povlečení opravdu vysoké kvality, zaměřte se na výrobky s vyšší gramáží a speciální úpravou vylepšující jeho vlastnosti.

Velké oblibě se těší krepové povlečení - mimo jiné díky tomu, že se nemusí žehlit. Zachovává si svůj tvar a i u něj oceníte měkkost (je velmi příjemné na dotek), pružnost a prodyšnost. Krep je ze stoprocentní bavlny.

Hledáte teplejší povlečení, které vás spolehlivě zahřeje i v zimě? Volte flanelové povlečení. I to je ze stoprocentní bavlny. Vyrábí se však z hustší tkáně speciální úpravy. Naopak potřebujete povlečení na léto a rádi byste si pořídili výrobek podtrhující elegantní design vaší ložnice? Vyberte si saténové povlečení s chladivým efektem. Je velmi pohodlné a potěší vás jeho luxusní vzhled. Počítejte však s tím, že je náchylnější k poškození.

Povlečení se vyrábějí také z dalších materiálů - damašku, mikrovlákna, polybavlna atd.

Zaujalo vás krepové povlečení?

A jaký materiál je vaším „favoritem“? Jak jsme si už výše uvedli, mnozí mají v oblibě výrobky z krepu, a to pro jeho četné příznivé vlastnosti. Patříte mezi jeho příznivce i vy? Pak pro vás máme tip na krepové povlečení české výroby z e-shopu Rodinnebaleni.cz. Na výběr máte z různých barev i motivů. Podívejte se na levné krepové povlečení a rozhodněte, které nejlépe vynikne ve vaší ložnici, případně dětském pokoji vaší ratolesti/vašich ratolestí.

K tomuto článku není otevřena diskuze