Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
hypermarket - nakupování / foto: shutterstock

Tipy na výhodné nakupování potravin

Při nakupování potravin se řídíme různými kritérii. Záležet by vám mělo především na tom, abyste neohrožovali své zdraví, ale zároveň jistě chcete ušetřit. Jak na to? Pojďme si dát alespoň nějaké tipy.

Čtěte etikety

Jste zvyklí číst u potravin etikety? Pokud ne, začněte to v supermarketech dělat. Zajímat by vás měla nejen trvanlivost výrobku, ale i další údaje, především o tom, co potravina obsahuje. Čím méně „éček“ a konzervantů, tím lépe. Začnete-li se o tyto údaje zajímat, rychle zjistíte, jakým výrobkům se vyhnout, abyste nekupovali potraviny, které jsou jen náhražkou toho, co mají představovat. Lidi dbající o svou linii bude zajímat i energetická hodnota.

Nakupujte ve slevách

Slevy poskytuje snad každý obchod a seznamovat se s nimi nemusíte, až když do obchodu přijdete. Zjistěte si je předem, ať víte, co nakupovat a kam se vůbec na nákup vydat.

Pro tento účel se vyplatí sledovat největší portál s akčními letáky a nabídkou porovnání cen Kupi.cz. Oceníte přehlednost letáků, snadno se dostanete k těm, které vás zajímají nejvíce, a navíc portál nabízí i jiné služby pro pohodlné nákupy. Patří mezi ně například hlídání slev, tvorba a sdílení nákupního seznamu či mobilní aplikace.

Kupi.cz se neustále vyvíjí a přizpůsobuje se zájmům a požadavkům svých uživatelů. Také proto v současné době přijme PHP programátora.

Mějte nákupní seznam

Chodit do obchodu s nákupním seznamem se vyplatí, zvlášť když si ho vytvoříte ze slev na Kupi.cz. Nepořídíte-li si seznam, snadno se necháte zlákat k nákupu něčeho, co vlastně nepotřebujete. Také si nemusíte pamatovat, co máte doma, a zbytečně nakoupíte potraviny, které se zkazí. A to je zbytečné plýtvání potravinami, a tím i penězi.

Další tipy na nakupování potravin

Z dalších tipů pro výhodné nakupování potravin si ještě uveďme placení v hotovosti, nechodit nakupovat hladoví, sledovat změny na potravinách (ovadání ovoce a zeleniny, plísně, vydutá víčka atd.) a možná máte i své jiné tipy, jež se vám při nakupování vyplácí.

K tomuto článku není otevřena diskuze