Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jocelyn Wildenstein / foto: Archiv

Hrůzná plastika: Příběh tygří ženy

Hrůzostrašná plastika „tygří ženy“ Jocelyn Wildenstein vás ve čtvrtek nenechala chladnými. Za sérii operací utratila okolo 70 miliónů korun a výsledek byl strašný. Jaký je vlastně příběh této ženy? Co je zač?

Nenarodila se v bohaté rodině, ale brzy zjistila, že co není, může být. Především díky svému půvabu, který mohl znamenat jízdenku z nudy středostavovské rodiny Perissů ve švýcarském Lausanne. Když se naučila dobře střílet a lovit a zároveň pilotovat malá letadla, její kouzlo v mužském světě o poznání vzrostlo.

 

Zabodovala, když na loveckém víkendu v Keni uhranula Aleca Wildensteina. Tohoto miliardáře provázely takřka na každém kroku nejrůznější skandály. Už samotné bohatství rodiny asi nepocházelo z příliš košer zdrojů. Židovská rodina Wildensteinů byla obviňována z obchodování s nacisty, prodávali a nakupovali u nich umělecká díla.

 

Ale zpět k seznámení Wildensteina s Jocelyn. Alec byl uchvácen, když viděl před jednatřiceti lety Jocelyn na lovu lvů a hned příští den ji pozval na projížďku motocyklem po svém rozlehlém keňském pozemku.Netrvalo dlouho a oba sežehla vášeň. Stačilo pár polibků v nestřežené chvíli a byla ruka v rukávě. Cesta Jocelyn k miliardovému jackpotu, pohádkovému bohatství, byla úspěšná.

 
Bohatá svatba

Netrvalo to ani rok a pár stál u oltáře v Las Vegas. Po luxusní svatbě v roce 1978 se šťastní novomanželé usadili v prostorném Alecově bytě na newyorské Park Avenue. Jocelyn se učila nové roli mezi společenskou smetánkou. A šlo jí to poměrně rychle. Aby ne, všude, kam si vyrazili, utráceli majlant, na přepych si člověk zvykne rychle.

 

Podle některých zdrojů stál nákladný životní styl manžele milión dolarů měsíčně. Neuvěřitelné tempo utrácení? Ani ne, když musíte živit rozlehlé domy po celém světě. Pár si užíval ve svém bytě v Paříži, v plážovém domě v Karibiku, na zámku ve Francii, další dům měl v Lausanne, aby měla Jocelyn blízko k rodině.

 

A jejich hlavní sídlo? Pětipatrový „domeček“ v New Yorku naplněný skvostnými a téměř nenahraditelnými uměleckými díly, mnoha ložnicemi a samozřejmě i vnitřním plaveckým bazénem.

 
Láska k exotickým zvířatům

magazin.cz
Už tehdy měli Jocelyn i Alec rádi exotická zvířata. Jako domácí mazlíčky koupil Alec své ženě vzácné opičky, u svých domů budovali manželé přístřešky pro nejrůznější šelmy. Ty s nimi ostatně cestovaly po celém světě v luxusním soukromém tryskáči.

 

Jocelyn se stále více chtěla odlišit ve světě celebrit a smetánky. Toužila být jedinečnou, nenapodobitelnou. Ošacením to nešlo, i když jí Alec koupil kompletní sadu od Chanela, která byla navržena čistě jen pro ni, nikdo jiný ji obléci nemohl. Také šperky měla jedinečné, doplňky samozřejmě taktéž. Celkem deset miliónů dolarů utratil pyšný manžel za „vybavení“ pro svou choť.

 

Ale té to nestačilo. Navíc se začala bát, že o něj přijde. Což se mohlo docela dobře stát, Alec nebyl žádný svatoušek a jiné sukně se mu stále líbily. Jocelyn se opravdu snažil a porodila mu dvě děti. Věděla také, že miluje džungli a dravé kočky, které v ní žijí. Víc než cokoliv jiného. A tehdy jí to napadlo. Stane se jednou z nich.

 
Chci být šelma

Obrátila se na svého plastického chirurga s nezvyklou žádostí. Chtěla, aby z ní udělal jednu z těch šelem, které Alec tolik miloval. A operatér navzdory svému překvapení z neortodoxní žádosti nakonec souhlasil.

 

Následoval nespočet operací. Nikdo vlastně není schopen s určitostí říci, kolik jich bylo. Výsledkem bylo, že původní Jocelyno kouzlo nenávratně zmizelo a místo ní nastoupila „královna džungle“. Ale to byl začátek konce. Když ji manžel prvně uviděl, jen bezmocně zaječel hrůzou.

 

Rozčarovaná Jocelyn se proto znovu obrátila na chirurga. Podle neověřených informací, které okolo Jocelyn kolují, tehdy řada pacientů s hrůzou utíkala z čekárny. A dělá to dodnes, stále chodí na plastiky a stále upravuje to, co už se podle názoru většiny upravit nedá. Hrůzostrašný obličej trpí dalšími a dalšími zásahy.

 
Válka? Ne, rozvod!

Divili byste se, že to vše skončilo rozvodem? Asi ne. Deprimovaný Alec si v roce 1997 našel krásnou mladičkou Rusku a tím definitivně zlomil svému manželství vaz. Když přišla Jocelyn nenadále domů, našla tam cizí ženu v županu a později rozzuřeného manžela, který jí vyhrožoval se zbraní v ruce a mířil ji na srdce. Odjela a vrátila se s policejním doprovodem. Začal rozvod.

 

Rozvod byl stejně vášnivý jako začátek jejich vztahu. Bojovali o každičkou píď svého království. Byla to skutečná válka. Jocelyn chtěla 200 miliónů dolarů v hotovosti jako vyrovnání, k tomu desítky miliónů v uměleckých dílech, různé domy a 200 tisíc dolarů jako měsíční gáži.

 

Po dlouhém procesu odměnil soud Jocelyn vyrovnáním v řádu desítek miliónů dolarů. Pak ale ještě dlouho trvalo, než jí Alec peníze vyplatil. Nakonec se ale svého jmění dočkala. A kupodivu po čase i návratu ztracené lásky. Alec nejspíše nedokázal vymazat „kočičí ženu“ ze své mysli i srdce a od roku 2000, kdy se oženil s druhou ženou Ljubou Stupakovou, se s Jocelyn tajně stýkal.

 

Ale nevydrželo to, Alec toto pondělí v osmašedesáti letech zemřel, zatímco šedesátiletá Jocelyn si užívá ve vztahu s módním návrhářem Lloydem Kleinem, jemuž je teprve osmatřicet.

Stálo to Jocelyn za to?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 576