Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Frajírek / foto: shutterstock

Proč muži močí do umyvadla

Páchne Vám umyvadlo? Možná známe příčinu…

Studentka Hana popisuje nechutnou zkušenost se svým přítelem, která ovšem, jak se ukázalo, je daleko častější, nežli by se mohlo zdát. Muži zkrátka do umyvadla močí pravidelně a to i tací, o kterých byste to neřekli. Co je k tomu vede? Pokusili jsme se to dozvědět z rozhovoru s Hanou, která se svým druhem žije už druhý rok v malém bytě.

„Zpočátku mi nic divného na našem vztahu nepřipadalo,“ začíná svůj příběh Hana. „Až po nějaké době jsem si všimla, že když jde můj přítel na záchod, který máme spojený s koupelnou, tak neslyším splachování WC. Její kamarádka Miluše se připojuje: „Ráno, když si v umyvadle myju obličej, cítím nepříjemný zápach z odtokové části a zvedá se mi z toho žaludek.“ Výzkumy tvrdí, že celá jedna třetina mužů do umyvadel močí, nicméně přizná to pouze zlomek z nich. Asi se za to stydí.

Kam se asi dnes vymočím?
Kam se asi dnes vymočím?

Hana pokračuje. Zkoušela jsem přítele tuto nechutnost odnaučit. Nejdříve jsem prosila, pak jsem byla vzteklá, pak jsem mu nadávala, ale nakonec jsem rezignovala. Je to prostě balvan, co se už převychovat nedá. Vysvětlil mi, že je to pohodlnější a hygieničtější, protože po samotném úkonu dojde k umytí nejen rukou.  V neposlední řadě je to i levnější, neboť spotřeba vody vychází lépe oproti splachování.

Co se ale děje se samotným umyvadlem, když do něj neustále proudí moč? Zeptali jsme se proto odborníka – šestatřicetiletého instalatéra Petra, zdali se umyvadlo při takovém dlouhodobém „používání“ nějak nepoškozuje. „To máte tak, mezi instalatéry panuje jedno nepsané pravidlo. Umyvadlo by se mělo montovat do takové výšky, aby se do něj dospělý chlap pohodlně vymočil. A když je malý, tak aspoň když si stoupne na špičky,“ uzemnil nás odpovědí. Poté ale přiznal, že moč dlouhodobě nedělá dobře sifonu a potrubí vedoucímu z umyvadla. Mělo by se to tedy praktikovat jen výjimečně.

A co vy, jaký máte na to názor? Myslíte si taky, že moč do umyvadla nepatří?

Proč muží močí do umyvadla

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!