Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ranní rituál / foto: Shutterstock

Ranní rituály pro úspěšný den

Ráno dělá den. Pokud je vaše ráno hektické a plné stresu, bude takový i celý váš den. Vaše ranní rituály rozhodují o tom, jak bude den vypadat až do večera.

Vstaňte včas

To nejhorší, co můžete po probuzení udělat, je zamáčknout budík a ještě na pár minut usnout. Celý den byste pak totiž byli unavení. Raději ráno vstaňte včas, o pár minut nebo klidně o hodinu dříve, než budete muset odejít z domu a vrhnout se do práce. Nejproduktivnější je člověk právě ráno. Úspěšní a kreativní lidé zpravidla vstávají brzy ráno a dopřejí si příjemný start do nového dne, v klidu a bez zbytečného stresu. Není nic horšího, než nestíhat už od rána.

Pořádně se protáhněte

Ještě v posteli se ráno pořádně protáhněte, Zůstaňte ještě chvíli ležet a protáhněte tělo od rukou až po nohy. Procvičte trochu svaly a protáhněte si páteř. Tak si zahřejete tělo a zároveň se proberete. Všimli jste si, že zvířata se vždy po spánku protáhnou? Vezměte si z nich příklad!

Dejte věci do pořádku

Hned ráno dejte věci ve svém okolí do pořádku – ustelte postel, vyneste odpadky, ukliďte nádobí. Tyto úkoly vám nebudou trvat déle než pár minut, a když je uděláte, hned ze sebe budete mít lepší pocit a navíc na vás nebudou doma čekat, až přijdete z práce.

Ranní rituály
Ranní rituály

Úplně nejlepší je tyto úkoly vyřešit ještě večer, než ulehnete do postele. Stejně tak je dobré si nachystat věci na další den – oblečení, telefon, klíče či notebook. Ráno po nich už jenom sáhnete a nebudete tolik ve stresu.

Hýbejte se

Ráno byste také neměli zapomínat na pohyb. Tak se pročistí vaše mysl a hned se budete cítit lépe. Zacvičte si nebo se proběhněte. Odborníci se shodují na tom, že cvičit ráno je mnohem lepší než večer. Vyhnete se tak problémům s usínáním. Ideální je pak ráno pohyb na čerstvém vzduchu.

Snídaně je základ

Pokud nesnídáte, bude vám celý den chybět energie. K snídani si dopřejte to, co máte rádi – budete se na ráno těšit a hned se vám bude i lépe vstávat z postele. Pokud ráno potřebujete kávu, dejte si ji. Mnohem lepší variantou je však čerstvé ovoce, které vašemu tělu dodá potřebné vitaminy a minerály, a zároveň i energii.

Zorganizujte si den

Ráno je ideální čas na to, abyste si sepsali seznam úkolů a povinností, které chcete za celý den zvládnout. Zamyslete se nad tím, co vás čeká, co chcete udělat nejdříve a co může chvíli počkat. Postupujte přesně podle svého seznamu. Jakmile si začnete hotové úkoly odškrtávat, budete sami se sebou spokojeni.

Ranní rituály pro úspěšný den

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!