Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
matrace / foto: shutterstock

Matrace 90×200 lze volit v různém provedení

Uvažujete o pořízení kvalitní matrace? Pokud ano, v současné době existuje hned několik druhů, které se liší svými vlastnostmi.

Všechno se logicky odvíjí především od materiálu, z něhož je konkrétní model vyroben. Právě proto se soustředíme na ty nejznámější mnohem podrobněji a podíváme se, jaké výhody i nevýhody mohou přinést. Zaměříme se na rozměr matrace 90×200, který je poměrně oblíbený a hodně nakupovaný.

Čistě přírodní latex

Rádi byste vsadili na přirozenost? Pak by ve vašem hledáčku neměl chybět latex. Tato čistě přírodní látka se využívá na výrobu matrací již velmi dlouhou dobu a dokáže se efektivně přizpůsobit lidskému tělu. Má také vynikající antibakteriální vlastnosti a rezistenci vůči plísním.

Matrace 90×200 z líné pěny

Líná pěna je taktéž vcelku oblíbená, a to především proto, že dokáže měnit svou konzistenci v závislosti na teplotě. Na základě přijetí části tepla z člověka, jenž na ní odpočívá nebo spí, dokáže změknout a do jisté míry se přizpůsobit konturám jeho těla. Rozhodně se vyplatí i z hlediska efektivního prokrvení pokožky.

Kokosové vlákno

Výborné vlastnosti nabízí i matrace, jejímž základem je kokosové vlákno. To se získává z kůry kokosových ořechů pocházejících z palem v tropických oblastech. Následně vznikají speciální desky, které se stávají součástí matrace. Ta se vyznačuje vynikající elasticitou a maximální vzdušností.

A co ostatní materiály?

Na trhu je k dispozici matrace 90×200 i v mnoha jiných materiálových podobách. Jmenovat bychom mohli kupříkladu oblíbené taštičkové modely, jež jsou jakýmisi nástupci tradičních pružinových matrací. Výborné jsou i varianty, jejich základem je bio pěna, případné polyuretan. Patříte-li mezi opravdové fajnšmekry, můžete vsadit na ovčí rouno. Výběr je dnes zkrátka maximálně pestrý a není od věci si také matraci i fyzicky vyzkoušet.

K tomuto článku není otevřena diskuze