Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
povlečení a prostěradla / foto: shutterstock

Materiály moderní doby: Mikroflanel a mikroplyš

Zaslechli jste pojem mikroplyš a nevěděli, co si pod ním představit? A zajímá vás rozdíl mezi mikroplyšem a mikroflanelem? Pak jste konečně natrefili na ten správný článek!

Jásat mohou zejména příznivci vyhřátého pelíšku, kteří v období zimy nasazují do postele tlusté vlněné ponožky. V případě mikroflanelu a mikroplyše je totiž řeč o mimořádně hřejivých materiálech, díky nimž si v posteli užijete ničím nerušený a komfortní spánek s nohama v teple.

Prostěradlo z mikroflanelu je rafinovanou volbou

Mikroflanelové prostěradlo vám poskytne neuvěřitelně příjemný pocit bezpečí, díky němuž se už nikdy nebudete chtít vyhrabat z postele.

Jemná a hebká struktura látky s hustými chloupky má výborné termoregulační schopnosti, které oceníte už při doteku. Zkrátka a dobře, je to, jako byste usínali na tom nejjemnějším kožíšku.

Mikroflanel nebo mikroplyš?

Vrtá-li vám hlavou, čím se od sebe liší mikroflanel a mikroplyš, vězte, že pouhým okem rozdíl mezi nimi nejspíš nepoznáte. Ten totiž pocítíte až na dotek. Mikroflanelový materiál má hustší chloupky a je na omak výrazně jemnější než mikroplyš.

I v případě mikroplyše se jedná o na dotek příjemnou látku, která vás v zimě spolehlivě zahřeje. Pokud ale patříte mezi náročnější spáče sázející na kvalitu, určitě sáhněte po mikroflanelu.

Povlečení jako ochrana před zimou

Pokud si k mikroflanelovému prostěradlu přidáte ještě povlečení z téhož materiálu, znásobíte tím výsledný hřejivý efekt a vytvoříte si tak velmi útulné a pohodlné místo ke spánku. Kombinace mikroflanelového povlečení a prostěradla vám zaručí stoprocentní ochranu před probuzením se zimou.

K televizi jedině deka z mikroflanelu

Jste milovníci večerního sledování televize a rádi se přitom zachumláváte do pohodlné deky? Vyzkoušejte variantu z mikrovlákna, která vás při večeru spolehlivě zahřeje. Jemný materiál deky z mikroflanelu můžete použít i jako přehoz přes postel nebo na autosedadla.

K tomuto článku není otevřena diskuze