Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
vzdělávání online / foto: shutterstock

Manažerské vzdělávání na European School of Business a Management

Práce o víkendech, extrémní zátěž v průběhu týdne, časté schůzky během dne – tak vypadá běžné pracovní vytížení manažerů, obchodních zástupců a pracovníků vyššího managementu.

Pokud se tito časově vytížení odborníci rozhodnou pro další vzdělávání, stojí před nelehkým úkolem – jak skloubit pracovní zápřah s výukou? Mezi ideální řešení patří dálkové studium v programech MBA. To již ze své podstaty počítá s nedostatkem času svých studentů a nabízí individuální přístup a hlavně volnost při organizování výuky.

Podmínky přijetí ke studiu MBA

Programy na European School of Business Management SE jsou zaměřeny na propojení teoretických a praktických dovedností – tedy na debatách, vzájemné výměně zkušeností a řešení případových studií, toto uspořádání je ideální zejména pro studenty kteří již v oblasti businessu působí. Mezi podmínky pro přijetí patří úspěšné absolvování vysokoškolského bakalářského studia či programu BBA, zájemce o studium také může doložit prokazatelnou několikaletou praxi v řídící nebo obdobné pracovní pozici. ESBM nabízí řadu výhod, mezi ty hlavní patří flexibilita – není pevně stanoven termín pro zahájení výuky, s dalším vzděláváním tak můžete začít naprosto svobodně, kdykoliv během roku. S vyplněním přihlášky a řešením jakéhokoli problému vám vždy ochotně pomůže studijní koordinátorka.

Jak studium MBA probíhá

Řádná doba studia je jeden rok. Oxfordský vzdělávací systém výuky na ESBM kombinuje výhody e-learningu s interaktivními workshopy, tato celodenní setkání se konají během víkendů v Praze. Termíny si studenti vybírají podle svých možností. Studium probíhající v češtině je rozloženo do tří bloků, ty se ještě dále člení na jednotlivé moduly (předměty). Výstupem z každého modulu je seminární práce. V té se studenti mohou zabývat jakýmkoli tématem, například se mohou zaměřit na aktuální situaci, se kterou se potýkají ve své kariéře. Díky hodnocení lektora se jim dostane cenné zpětné vazby. Nové poznatky mohou okamžitě aplikovat do svého profesního života.

Způsob ukončení programu MBA

Po vypracování již výše zmíněných seminárních prací stojí před studenty nejnáročnější úkol – napsání a obhajoba závěrečné práce. Pokud studenti úspěšně zdolají i tuto poslední překážku, stávají se hrdými nositeli titulu MBA.

K tomuto článku není otevřena diskuze