Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Projektování / foto: shutterstock

Jak neztratit motivaci

Motivace nám pomáhá růst, dosáhnout svých snů a cílů, žene nás dopředu. Neztratit motivaci však může být někdy těžké.

Občas asi každého z nás zaskočí pocit, že nás nic nebaví, že se nám nedaří a nemá cenu se dále snažit. Jak tomu zabránit a motivaci neztratit?

Zavzpomínejte na své úspěchy

Pokud ztrácíte motivaci, vraťte se v myšlenkách do minulosti a zavzpomínejte na své úspěchy. Uvědomte si, čeho všeho jste v životě dosáhli. To vás jistě ve vašem dalším snažení požene dál.

Začněte znovu

Když se vám nedaří a ztrácíte motivaci, vraťte se na začátek. Začněte problém řešit znovu, uvědomte si, čeho vlastně chcete dosáhnout. Věnujte se činnostem, které vás baví a motivace se znovu dostaví. 

Jaký je váš cíl?

Je důležité si uvědomit, jaký je vlastně váš cíl, kterého chcete dosáhnout. Chcete dokončit studium nebo se věnovat své vysněné profesi? Říká se, že když se chce, jde všechno. A je to pravda. Motivací vám bude právě váš cíl.

Kariéru i projekt je potřeba naplánovat
Kariéru i projekt je potřeba naplánovat

Myslete pozitivně

Negativní myšlení vás jistě motivace zbaví. Nemyslete na to, co se stane, když se vám něco nepodaří. Tím byste se jenom zbytečně stresovali.

Něco za odměnu

Motivace odměnami funguje dokonale. Za dobře odvedenou práci se zkrátka něčím odměňte. Stačí maličkost, třeba čokoláda nebo něco pěkného na sebe. Hlavní je, abyste si udělali radost.

Motivační citáty

Někomu pomáhají udržet motivaci tzv. motivační citáty. Můžete to vyzkoušet také. Napište si motivační citáty do diáře nebo třeba na místo, které máte stále na očích. Dost možná vám to pomůže neztratit motivaci.

Inspirujte se úspěchy druhých

Jako dobrá motivace vám mohou posloužit úspěchy lidí ve vašem okolí nebo třeba slavných osobností. Inspirujte se i jejich motivací, cestou, kterou k úspěchu došli. Když se něco povedlo druhým, jistě se to povede i vám.

Jak neztratit motivaci

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!