Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
dřevostavba ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Dřevostavby jsou v kurzu

V české kotlině zatím dávají zákazníci ve většině případů přednost klasické cihle. Možná je to způsobeno tíhnutím k tradicionalismu, nebo také tím, že je osvěta v této oblasti pořád nedostatečná.

Ačkoliv jsou energeticky úsporné dřevostavby oblíbené hlavně v zahraničí, kde poptávka po nich stále stoupá, Češi teprve zjišťují, že montované stavby mají budoucnost.

Nízkoenergetický dům a jeho výhody

Největší předností, kterou dřevostavby poskytují, je rychlost výstavby. Pokud se vám nechce čekat rok na zděný dům, montované stavby vás překvapí. Specializovaná firma je schopná vám nízkoenergetický dům postavit za několik měsíců. Další nespornou výhodou dřevěných domů je i praktické konstrukční řešení. Asi každý uzná, že čím větší prostor uvnitř domu, tím lépe. Všichni si přejí mít co největší užitnou plochu. V případě větší rodiny je to bez nadsázky nutnost. Dřevostavby mají i při zachování stejných tepelně izolačních podmínek tenčí stěny než domy cihlové. Zajistí tak maximální prostor, který potřebujete. Ekologové nízkoenergetickým domům fandí. A není divu. Oproti klasice dokážou maximálně využít přírodních materiálů, zbytečně nezatěžují životní prostředí a skvěle zapadnou do okolní krajiny.

Dřevostavby na klíč

Rozhodli jste se, že dřevostavbu dopřejete sobě, rodině nebo dětem? Pak jistě sháníte prověřenou firmu, která vám vysněný dům postaví. Firma Ovelos, za níž stojí více než 1 200 realizovaných staveb po celé České republice, by mohla být tou správnou volbou. Mimo jiné poskytuje základní desku v ceně domu. Dále zaručuje rychlou výstavbu, nízkoenergetický dům postaví za 3 měsíce. Kompletní servis zahrnuje i pomoc s vyřízením stavebního povolení, popřípadě hypotečního úvěru. Vám tak zbývá jediné. Těšit se na nový útulný domov s energeticky úsporným provozem.

K tomuto článku není otevřena diskuze