Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
kamera na palubě ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Proč používat nejen ve firmě palubní kamery?

Jistě jste si všimli, že dnes už je většina autobusových linek opatřena kamerou, která je instalována na velkém čelním skle a zaznamenává cestu před autobusem.

Palubní kamera však není jen výsadou autobusů, již běžně se s ní setkáte v osobních vozech soukromých i firemních. Proč tomu tak je? K čemu kamerový záznam slouží? Jaké jsou výhody kamerového systému ve vozovém parku a jak ho může ovlivnit? Nejen vysoká nehodovost (za loňský rok téměř 99 tisíc nehod na silnicích) a potřeba chránit se přiměly řidiče k využití těchto technologií.

Palubní kamery odhalí viníka nehody

Na silnicích se leckdy dějí věci jako z filmu, jenže následky jsou víc než reálné. Zavinění nehody může být sporné, záznam z palubní kamery však ukáže průběh nehody a jednoznačně určí viníka. Instalované kamery pomáhají vyřešit a urychlit pojistné události.

Palubní kamery zlepšují viditelnost. Multikamerové systémy od firmy Trakm8 umožňují do vozidla namontovat až osm kamer. Řešení je cenově dostupné a pomůže vám s dodržením bezpečnosti silničního provozu, protože zvýší viditelnost jejich účastníků. Díky kamerám můžete předejít nehodám z vlastního i cizího zavinění. Opatřením si kamerového systému do auta vždy chráníte sebe a svůj majetek.

Vycvičte své řidiče

Palubní kamery jsou tedy dobrým pomocníkem při analyzování nehod. Jakou ale další výhodu poskytují ve vozovém parku? Společnost Trakm8 propojuje kamerové nahrávky s telematickými údaji, tyto informace vám pomůžou zhodnotit styl jízdy jednotlivých řidičů. Můžete tak nastavit výcvik jednotlivému řidiči na míru nebo požadavky pro celou flotilu. Řidičovo chování a jeho styl jízdy mají velký vliv na spotřebu pohonných hmot, bezpečnost i opotřebení vozu. Investice do palubních kamer vám z dlouhodobého hlediska sníží náklady vozového parku. Více informací o sledování vozidel, propojení kamer s telematikou, plánování tras nebo diagnostice vozu najdete zde.

K tomuto článku není otevřena diskuze