Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
světlo ilustrační obrázek / foto: shutterstock

LED osvětlení v mnoha podobách sníží účty za elektřinu

Už vás nebaví řešit každý měsíc inkaso, které je příliš vysoké? Převyšuje především částka za spotřebu elektrické energie? Pokud je tomu tak, měli byste se zaměřit na úsporu.

Ta může přijít jak se změnou dodavatele elektřiny, tak hlavně s nástupem nové modernější a ekonomičtější LED technologie. LEDky se už dnes nacházejí v mnohých domácnostech a mýtům o jejich abnormálně vysoké pořizovací ceně rozhodně nevěřte. Vždyť výhod mají tolik, že se rozhodně jejich pořízení vyplatí.

Mnohem nižší spotřeba zaručena

Víte, na jakém principu LED technologie funguje? U wolframových žárovek dochází ke žhavení vlákna, základem LEDek je elektronická součástka schopná vydávat světlo. Zatímco při žhavení vlákna je hlavním produktem teplo a světlo až vedlejším, u LED žárovek je tomu přesně naopak. Místnost vám tak bez problémů nasvítí zdroj se spotřebou okolo 7 W. Klasická žárovka by si přitom vzala klidně až desetinásobek. Jestliže máte v pokojí dvě až tři stropní svítidla, pak už se jedná o extrémní rozdíl.

Vydrží neskutečně dlouho

Většina lidí má standardní svítidla spojená především s častým praskáním žárovek. Tohoto nemilého jevu se u LEDek obávat v žádném případě nemusíte. Běžně se doba provozu LED svítidel pohybuje okolo 55 000 hodin. Dokážou se přizpůsobit i značně frekventovanému provozu. Zejména na chodbách a také v exteriéru se světelné zdroje spouští prostřednictvím fotobuňky. LED bodovky i jiná svítidla s tím nemají problém.

Inovativní nasvícení interiéru jakéhokoli objektu

LED pásky, panely, stropní či nástěnná svítidla, bodovky. Přesně tyto a ještě některé další podoby osvětlení jsou vzhledově maximálně poutavé. Častokrát slouží tato technologie i jako osvětlení obchodů a velkých nákupních center. Je pouze na vás, jakou podobu si vyberete právě k vám domů. Výbornou volbou je kupříkladu inovativní sytsém inteligentního osvětlení Philips Hue.

K tomuto článku není otevřena diskuze