Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
kašel ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Zbavte se vlhkého kašle během několika dní

Jistě to sami znáte. Doma se kašel téměř nehlásí o slovo, nicméně když se vydáte do práce, školy či jste zrovna mezi lidmi v MHD, kašlete bez ustání.

Vůbec nejhorší jsou ty záchvaty, kdy nemůžete přestat kašlat. Občas na ně pomáhá napít se nebo začít cucat bonbon, ale někdy jsou všechny babské rady krátké a vy kašlete, jste celí rudí a je vám trapně. Chcete se takových chvílí vyvarovat? Pak se začněte včas léčit.

Toužíte-li zbavit se kašle co nejdříve, je důležité začít s léčbou ihned, jak zpozorujete první příznaky. A čím se léčit?

Dopřejte tělu odpočinek

Tělo se vždycky vypořádá s nemocí lépe, pokud mu dopřejete odpočinek, zvolníte celkový režim a nejlépe si úplně vezmete dovolenou. Je-li to možné, lehněte si do postele a dopřejte si klid. Odložte telefon, vypněte televizi, protože ticho léčí. Zavřete oči a jen tak ležte, třeba se vám podaří usnout.

Nezapomeňte doplňovat tekutiny a vitamíny

Velmi důležitý je i pitný režim. Vařte si čaje, kupte si 100% ovocný džus, nachystejte si teplou polévku. Dopujte se rovněž ovocem, z nějž si organismus může vzít vitamíny. Tohle všechno vás vzpruží a pomůže tělu vypořádat se s bacily rychleji.

Navštivte lékárnu

Ne že by se nešlo vyléčit bez přípravků z lékárny, sami určitě znáte několik babských rad na kašel, ovšem speciální přípravky vám pomohou zbavit se ho za pár dní. Na vlhký kašel, při němž vykašláváte hlen, je doporučován například Ambrobene. Na suchý zase třeba kapky Stoptussin. V lékárně vám určitě ochotně poradí, pokud popíšete své potíže.

Rozlišit vlhký a suchý kašel je klíčové, jelikož na ten suchý pomáhají antitusika a na vlhký zase mukolytika. I Ambrobene příbalový leták vám říká, že je tento přípravek určený na vlhký kašel. Rozpouští totiž hlen, usnadňuje vykašlávání a zklidňuje podrážděné průdušky. Za pár dní budete zdraví jako řípa.

K tomuto článku není otevřena diskuze