Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
koktejly ilustrační obrázek / foto: shutterstock

3 oblíbené vánoční koktejly, které si zvládnete doma umíchat sami

Překvapte své přátele a rodinné příslušníky lákavým vánočním koktejlem, který jim vlastnoručně umícháte a naservírujete.

Alkohol k vánočním svátkům a oslavám Nového roku neodmyslitelně patří, proto se inspirujte recepty na chutné nápoje a připravte pro své blízké neobvyklý přípitek. Na svátečně prostřeném stole se bude skvěle vyjímat a působit mnohem slavnostněji než obyčejná sklenice piva či vína. Vždyť klasiku si můžete dopřát kdykoliv během celého následujícího roku!

Vánoční míchané koktejly dodají sváteční tabuli ten správný šmrnc a říz. Na bohatě prostřeném stole plném lahodných pokrmů, cukroví a výtečných pochutin nesmí chybět ani nápoje. Leckdy může dobře promyšlené pití podtrhnout chuť skvělého jídla, ke každému podávejte alkohol tak, aby se k danému chodu hodil a potěšil ještě více vaše chuťové pohárky. Nemusíte se obávat, že v domácím prostředí žádný dobrý koktejl nezvládnete, postačí šejkr, kvalitní alkohol a osvědčený recept. Tady jsou 3 zajímavé tipy:

Vánoční pohlazení pro dámy

Ingredience: vodka, smetana, Baileys, kávový likér, mandlový likér

Postup: Do sklenice na víno vložte kostkový led a lijte postupně všechny dobroty, začneme 4 cl smetany, 2 cl vodky, 2 cl kávového likéru, 2 cl Baileys a 2 cl dobrého mandlového likéru. Vše lehce promíchejte lžící a ozdobte čokoládou. Tento smetanový drink je ideální na dlouhé zimní večery, popíjí se po doušcích.

Mrazík pro pány

Ingredience: kvalitní gin 5 cl, 2 střiky Rapid Bitteru a 5 cl grapefruitového džusu

Postup: V šejkru protřepejte všechny uvedené suroviny spolu s ledem a nalijte do předem připravené sklenice. Tu stačí po okraji potřít citronovou šťávou a namočit do cukru, vytvoříte tak ozdobnou krustu.

Christmas Cocktail potěší každý mlsný jazýček

Ingredience: vodka 4 cl, Campari Bitter 1 cl, 1 cl kokosového krému, 3 cl pomerančového džusu

Postup: Veškeré suroviny protřepejte v šejkru s ledem a servírujte ve vychlazené koktejlové sklenici.

Pokud jste si nevybrali, další inspirace a tipy na nápoje, kde jsou obsaženy vodka, rum, whiskey nebo třeba bourbon, najdete různě na internetu.

K tomuto článku není otevřena diskuze