Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pivní lázně / foto: shutterstock

Pivo pro krásu těla

V Čechách, na Moravě i ve Slezsku tak oblíbený alkoholický nápoj může posloužit jako kosmetický přípravek. Ovšem používat by se neměl vnitřně…

Že pivo dělá krásná těla, může být pravda. Pivo je totiž bohaté na látky, které prospívají naší pokožce, našim vlasům i nehtům. Díky obsahu antioxidantů pak zpomaluje proces stárnutí buněk. Ovšem s konzumací zlatavého moku se to nesmí přehánět – každý den si můžete dopřát bez výčitek půl litru piva.

Pivo je bohaté na antioxidanty, aminokyseliny, vitamín B, bílkoviny, železo, draslík, hořčík, selen a zinek. A právě díky tomu může prospívat pleti, vlasům i nehtům. Ovšem také jako kosmetický přípravek užívejte pivo s mírou! Nadměrné používání vede k dehydrataci pleti i vlasů.

Vlasy

Pivo dokáže vlasy posílit a dodat jim lesk. Pomůže při roztřepených a lámavých vlasech či nadměrné vypadávání. Pivo vlasy vyživuje, a zabraňuje tak jejich poškození. Stačí vlasy opláchnout a do vlhkých vlasů aplikovat pivo po celé jejich délce. Nechte pár minut působit a umyjte šamponem. Pokud budete tuto pivní kúru provádět dvakrát týdně, vaše vlasy budou lesklé a zdravé.

Zlatavý mok také dokáže nahradit kondicionér, a to díky obsahu vitamínu B a kvasnic. Stačí pivo přelít do lahvičky s rozprašovačem. Po umytí pak na vlasy pivo nastříkáte. Připravit si také můžete zhruba z jedné sklenice piva a dvou lžic jablečného octa kondicionér, který aplikujete na vlasy na konci mytí. Nemusíte se bát zápachu – až vlasy uschnou, pivo z nich neucítíte.

Pokožka

Protože pivo obsahuje poměrně velké množství antioxidantů, zpomaluje proces stárnutí pokožky. Antioxidanty spolu s vitamíny a minerály zabraňují tvorbě vrásek a dalších projevů stárnutí pleti. Díky obsahu alkoholu pak dokáže pivo čistit pokožku. Zkuste si připravit pivní omlazující pleťovou masku! Smíchejte jedno vejce s několika lžícemi piva a pár kapkami mandlového oleje. Na obličeji nechte masku asi patnáct minut působit a poté opláchněte vlažnou vodou.

Pokud vás trápí akné, pomůže vám pleťová maska připravená z jednoho vaječného bílku, pár lžic piva a medu. Masku opět asi po patnácti minutách smyjete z obličeje. Díky antibakteriálním účinkům a schopnosti udržovat optimální pH pomáhá pivo bojovat proti akné.

Nehty

Pivo obsahuje draslík a křemík, a proto dokáže posílit vaše nehty. Pomůže vám třeba lázeň připravená z piva, olivového oleje a jablečného octa. Smíchejte všechny přísady a ohřejte. Do této lázně pak ponořte asi na dvacet minut ruce. Výsledkem budou silné a krásné nehty.

Pivo pro krásu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!