Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
štěstí / foto: shutterstock

Recept na šťastný život? Myslete hlavně na sebe!

Sobecké chování nepatří zrovna k dobrým vlastnostem člověka. Ovšem podle psychologů není nejlepší, když myslíme nejprve na ostatní a až potom na sebe.

Pokud chcete v životě něčeho dosáhnout, být v něčem opravdu dobří a chcete být spokojení, musíte být tak trochu sobečtí. Zapomeňte na chvíli na ostatní a myslete hlavně na sebe.

Pokud člověk myslí častěji na ostatní než na sebe, moc mu to neprospívá – právě naopak. Sami pak nedosáhnete svého cíle, nebudete šťastní a spokojení. Naopak se objeví únava, neklid nebo také deprese a absence chuti do života.

Co vás dělá šťastnými?

Mnoho z nás přesně ví, jak udělat šťastnými osoby ve svém okolí. Co potěší vašeho partnera či vaší partnerku? Kdy jsou šťastní vaši rodiče? Na tyto otázky pravděpodobně dokážete dobře odpovědět. Kdy jste ale šťastní vy sami? To by si měl každý z nás uvědomit. Nejdůležitější osobou ve vašem životě jste vy sami! Nezapomínejte na své štěstí, život žijete jenom jednou.

Zapomeňte na očekávání okolí

Děláte v životě to, so sami chcete? Nebo jenom plníte očekávání lidí ve svém okolí? Spousta lidí se snaží neustále někomu zavděčit – svým rodičům nebo třeba kolegům v práci. Tato cesta člověka však ke štěstí a úspěchu mnohdy nedovede. Svůj život byste měli žít především podle svých představ a ne tak, jak chce vaše okolí.

Udělejte si radost

Udělejte si občas radost, a to bez výčitek! Když si třeba koupíte něco nového na sebe, zajdete si na dobrou kávu či výbornou večeři, neznamená to, že jste bezohledný sobec. Ke štěstí a spokojenosti to člověk zkrátka někdy potřebuje. A není na tom nic špatného.

Čas jenom pro sebe 

Jak často si uděláte čas jenom pro sebe? Jak často se věnujete tomu, co máte opravdu rádi? Zkuste si najít čas pro sebe třeba každý den! Stačí hodinka nebo i pár minut. Přijdete na jiné myšlenky, odpočinete si a budete šťastní.

Recept na šťastný život? Myslete hlavně na sebe!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!