Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vychloubačný milionář / foto: shutterstock

Milionářské choutky aneb když boháči utrácejí své miliony

Zajímá vás, jaké libůstky si za své peníze dopřávají nejbohatší lidé? Na čem si ujíždí třeba takový Bill Gates nebo Roman Abramovič? Kromě aut posázených diamanty a super luxusních jachet jsou to často i nezvyklé zvláštnosti.

Nejdražší účes i soukromý tryskáč

Pohádkově bohatý sultán z Bruneje Hassanal Bolkiah si může dovolit i takový přepych, jako je účes za 19 000 dolarů. Z Londýna za ním totiž létá přes 7 000 mil soukromý kadeřník. V ceně za účes jsou zahrnuta i vyšetření, která musí tento holič podstoupit, aby náhodou sultána při stříhání nenakazil nějakou chorobou.

Že si brunejský sultán potrpí na luxus a extravaganci, je asi nejvíce patrné při návštěvě jeho soukromého tryskáče. Ten spíše než letadlo připomíná malý palác, neboť interiér je celý ve zlatém provedení. Pilotování takového skvostu sultán jen tak někomu nesvěří, a proto si ho raději řídí sám. Zajímavý je i sultánův vozový park. Ten čítá rozsáhlou kolekci vozů a odhaduje se, že má cenu kolem 300 milionů dolarů. Zahrnuje takové unikáty jako například zlacený Rolls Royce kabriolet za 14 milionů dolarů.

Diamantový Mercedes

Saudský princ Alvalid Bin Talal al-Saúd je také nadšený automobilový sběratel. V jeho impozantní stáji najdete něco kolem třiceti osmi vozů. Nejcennějším kouskem jeho sbírky je vůz Mercedes Benz, který je celý pokrytý zářícími diamanty. Princ za něj zaplatil astronomickou částku 48 milionů dolarů.

Jméno v písku viditelné z vesmíru

Šejk Hamad Bin Hamdan Al Nahyan je člen významné královské rodiny z Abu Dhabí a ani on nezůstává pozadu se svými milionářskými choutkami. Nejprve si koupil vlastní ostrov, ale nepřišlo mu to asi dost originální, a tak si vymyslel, že vyhloubí své jméno do písku takovým způsobem, aby bylo čitelné i z Měsíce. Každé písmeno tak dosahuje délky 1 kilometru a písmena jsou vyryta tak hluboko, že se z nich stala vodní koryta. Je možné, že se šejk v budoucnosti podnikne cestu na Měsíc, aby se přesvědčil, jak je jeho jméno viditelné.

Umělecká díla

Zatímco většina boháčů si kupuje luxusními vozy, Steven Cohen je spokojený, když se může obklopit vzácnými uměleckými díly. Tento americký manažer hedgeových fondů za ně neváhá zaplatit i astronomické částky přes 100 milionů dolarů. K nejhodnotnějším exponátům jeho sbírky patří Pablo Picasso za přibližně 150 milionů dolarů a William De Kooning za 137 milionů dolarů.

Plastická chirurgie

Jocelyn Wildenstein tolik toužila po dokonalém vzhledu, že utratila již přes 4 miliony dolarů za služby plastických chirurgů. Momentálně není její obličej po tolika zákrocích schopný téměř žádné mimiky a Jocelyn si díky svému vzhledu vysloužila přezdívku kočičí žena. Ona však dál pokračuje v zákrocích a liftingy a výplněmi se žene za svojí představou o kráse. Ostatně může si to dovolit. Díky nejdražšímu rozvodovému vyrovnání získala 2,5 miliardy dolarů, a tak si rozhodně může vymýšlet další experimenty se svým tělem bez ohledu na finance.

Mega jachta

Roman Abramovič není jen typickým obchodníkem a majitelem investiční společnosti, je také majitel fotbalového klubu Chelsea. Stejně jako většina miliardářů, také Abramovič rád utrácí své peníze za věci, které může předvést světu. Takže když si kupoval jachtu, musel si zrovna koupit tu největší soukromou jachtu na světě. S kompletním detekčním systémem proti střelám a dvěma heliporty není překvapením, že ho tato "maličkost" přišla na 450 milionů dolarů. 

Osobní zápisník Leonarda Da Vinci

Bill Gates je jeden z nejznámějších miliardářů na světě, a tak není divu, že i on se rád obklopuje hodnotnými věcmi. Nevystavuje se ale v drahých autech ani jachtách, ale zajímá se o historické dokumenty a umělecká díla. Když se mu v 90. letech naskytla šance k zakoupení osobního zápisníku Leonarda Da Vinciho, neváhal za něj utratit 30 milionů dolarů.

Milionářské choutky aneb když boháči utrácejí své miliony

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!