Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Siesta v houpací síti / foto: www.la-siesta.cz

Blíží se Den houpacích sítí. Oslavte ho siestou

Uprostřed léta – 22. července - slaví svůj den houpací sítě – symbol letní pohody, uvolněnosti a spokojeného života. Pokud jste v ní ještě neleželi, tak tuto neděli bude nejpříhodnější chvíle to vyzkoušet.

Doporučujeme houpací sítě a sedačky značky La Siesta, které jedinečným způsobem spojují jihoamerickou uvolněnost s německou spolehlivostí, udržitelnou výrobou a férovým obchodem. Hamaku, jeden z nejstarších kusů nábytku v historii lidstva, pro Evropany objevil Kryštof Kolumbus. Od té doby se hamaky rozšířily do celého světa – a není divu, jakmile si totiž zvyknete mít jednu v dosahu, nemůžete už jinak, než relaxovat v houpací síti. Hamaka vám totiž do života vnese uvolněnost, radost a přirozenější životní rytmus. Když vejdete do pokoje nebo na zahradu, kde visí, je těžké odolat a nespočinout v ní alespoň na pár minut. A jakmile jste v ní uvelebení, pohupující se ve vzduchu, začnou se vaše starosti zmenšovat, až se vypaří úplně.

V houpací síti si můžete zdřímnout, můžete si v ní číst, psát, vychutnávat šálek odpolední kávy, pomalu usrkávat víno, povídat si s přáteli, dívat se na filmy a spoustu dalších báječných věcí.

V houpací síti plyne čas jinak, spánek je v ní sladší, vzduch voňavější a svět kolem krásnější. Nevěříte? Vyzkoušejte to, dvaadvacátého července hoďte nohy nahoru a spolu s ostatními lidmi po celém světě vzdejte hold nejjednoduššímu a nejpraktičtějšímu kusu nábytku, který byl kdy vyrobený.

Jakou si vyberete?

Jihoamerická klasika

V tomto typu sítě se leží napříč tak, aby záda byla rovná a tělo přirozeně rozevíralo látku sítě. Čím širší houpací síť, tím pohodlnější ležení je. Na obr. houpací síť Currambera od La Siesty.

Severoamerické pohodlí

Houpací sítě s rozpěrnou tyčí jsou oblíbené mezi těmi, co se rádi vyhřívají na sluníčku. Rozpěrná tyč udržuje houpací síť napnutou a stín tak nemá šanci. Jen si dejte pozor, ať vás nevyklopí, do sítě si lehejte podélně, nejlépe do jejího středu. Pokud nemáte kam síť upevnit, nezoufejte. Dřevěné nebo kovové stojany to vyřeší. Na obr. houpací síť Alabama od La Siesty

Závěsná sedačka

Máte málo místa? Pak je závěsná sedačka pro vás to pravé. Jejich výhodou je, že k jejich uchycení potřebujete jen jeden kotevní bod - trám, strop, pergola či větev stromu. Navíc, v těch prostornějších se můžete pohodlně uvelebit i s nataženýma nohama. Na obr. závěsná sedačka Currambera.

Postel sbalená na cesty

Cestovní houpací sítě jsou lehké, skladné a multifunkční - snadno je přeměníte v plážovou deku, prostěradlo, lehkou přikrývku či zástěnu proti slunci. Hodí se k vodě, na hudební festivaly, výpravy do přírody, setkání s kamarády v parku či jako postel sbalená na cesty. Na obr. cestovní síť Colibri Camo.

Jako v maminčině náruči

Děti houpání milují! Ať už v náruči nebo houpací síti. A to ani nemusí vědět, že houpání posiluje svaly, rozvíjí motoriku a zvyšuje inteligenci. Tak je hlavně nenuťte klidně sedět, raději jim pořiďte houpací síť či závěsný vak.

K tomuto článku není otevřena diskuze