Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Moderní koupelna / foto: Shutterstock

Jak na levnou, ale současně moderní koupelnu? Víme, po jakých produktech sáhnout

Těšíte se na novou koupelnu? Radost nám často zkazí rozpočet. A to obvykle ani nemyslíme na všechny náležitosti, které by moderní koupelna měla mít. Nezapomněli jste třeba v rozpočtu na koupelnový radiátor?

Obklady umí s rozpočtem na rekonstrukci koupelny zamávat nejvíce

Rekonstrukce koupelny obvykle znamená sáhnout hluboko do peněženky. I když se vždy stěžujete na to, jak máte koupelnu malou, ve chvíli, kdy začnete počítat cenu za dlažbu a obklady, máte často pocit, že se vaše koupelna musela doslova nafouknout. I mezi levnějšími obklady se však dá najít skutečná kvalita a moderní vzhled. Příkladem je například velice povedená série Rako Florencie v několika přírodních zemitých odstínech dlažby i obkladu. Koupelnové obklady vám nemusí sebrat 90 % rozpočtu, který na koupelnu máte. Vždy vsaďte na nadčasový design. Určitě se nechcete dostat do situace, že vás po pěti letech bude rekonstrukce koupelny čekat znovu. Dnes tak hypermoderní dezén či vzor obkladu může být rychle za zenitem.

Sprchový kout či vana?

To je otázka, kterou si položí každý, kdo buduje novou koupelnu, případně od základu předělává tu starou. Pokud máte místo skutečně jen pro vanu nebo sprchový kout, zvažte, jak jste na tom s věkem a zdravotně. Sprcha rozhodně patří do domácností se seniory a lidí s omezenou pohyblivostí. Jenomže takovým se můžete stát i vy během chvilky. Stačí úraz při sportu a zlomená noha. Sprchový kout je garancí toho, že nebudete mít problémy se základní hygienou. Je vám líto, že si pak koupelnu a relax v ní bez vany neužijete? Nemusí to tak být. Moderní sprchový kout umí nabídnout moderní design i relaxační prvky díky speciálním tryskám osazeným na panelech ev. přímo ve zdi.

Do každé koupelny patří radiátor

V koupelně potřebujeme větší teplo než v ostatních částech bytu. Je proto důležité mít možnost si zde přitopit. V panelákových bytech většinou radiátor není. Přitom je výhodný i jako sušič mokrých a vlhkých ručníků. Koupelnové radiátory nabízí často nižší provozní teplotu než klasické. Nejčastěji mají design uzpůsobený tomu, aby bylo na ně možné odkládat ručníky, ale třeba i usušit drobné kousky prádla nebo věci, které potřebujeme nechat rychle uschnout. Určitě na něj při rekonstrukci myslete. Místo pro koupelnový radiátor se najde i v nejmenší koupelně – třeba nad pračkou.

K tomuto článku není otevřena diskuze