Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pes a sluchátka / foto: shutterstock

Bez sluchátek na uších si někteří z nás již nedokážou představit práci a dokonalé soustředění

Máte raději sluchátka s mostem přes hlavu nebo preferujete diskrétní pecky do uší? Záleží, co je komu příjemnější. Hudba každopádně někdy uklidňuje i naše domácí mazlíčky.

Nezbytný doplněk k práci nejen v open space

Zvláště je-li vaším útočištěm pro produktivní pracovní hodiny kancelář typu open space, je dokonalé oddělení okolního hluku od vašeho vnitřního světa důležité. Umožňuje přemýšlení a ponoření se do problému, který máte vyřešit, ale také vám poskytne tolik potřebný osobní prostor, možnost poslechu oblíbené hudby, aniž byste rušili ostatní a vytvoření příjemného naladění.

Nutně potřebujete sluchátka? Ale jaká?

Předtím než se vypravíte pro nová sluchátka, je dobré si rozmyslet, zda vám budou vyhovovat více pecky nebo špunty do uší či klasická sluchátka s mostem přes hlavu. Pecky jsou nenápadné a v mnoha případech poskytnou stejně dokonalý zvukový zážitek jako profesionální sluchátka, někomu ale nemusí vyhovovat jejich umístění přímo ve zvukovodu. Mít ucho pevně uzavřené v náušníku sluchátek totiž kromě pohodlí znamená dokonalou jistotu oddělení od okolního prostoru a možnost soustředění se výhradně na poslech.

Jestliže tedy dáte přednost sluchátkům s mostem, vyzkoušejte si, zda vám náušníky pevně obejmou celé ucho a opřou se o část hlavy za ním. Právě tento typ sluchátek je totiž dostatečně pohodlný pro to, abyste s ním vydrželi fungovat několik hodin v kuse bez otlačenin a nepříjemných deformací. Existují také sluchátka, která svými náušníky pevně tisknou ušní boltec, který časem začne bolet, červenat a potit se a donutí vás sluchátka sundat. O dokonalém odrušení okolí nemůže být v případě těchto sluchátek také ani řeč.

Zkuste to bez drátu, pane Marconi!

Vynález bezdrátových sluchátek byl ve svém oboru podobně revoluční jako vynález bezdrátového telegrafu. Bezdrátová sluchátka od doby svého prvního uvedení na trh prošla rozsáhlým vývojem a v současné době bývají nejčastěji spárována se zdrojem zvuku, kterým může být chytrý telefon, PC či tablet prostřednictvím technologie Bluetooth. Ta umožňuje mimo jiné neomezený pohyb v dosahu až několika metrů od zdroje a samozřejmě pohodlí bez věčného rozmotávání kabelů a jejich překážení při použití.

Bez sluchátek na uších si někteří z nás již nedokážou představit práci a dokonalé soustředění

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!