Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Calathea / foto: shutterstock

Pokojové rostliny v tmavých koutech pokojů zútulní i bydlení bez slunce

Toužíte po útulném domově, ve kterém se budete cítit příjemně a dobře? Kouzlo tkví v pokojových rostlinách, do kterých můžete investovat i v případě, že vám do bytu nejde příliš světla a sluníčka.

Některé pokojové rostliny to hravě zvládají i bez slunečních paprsků, dokonce jim jejich absence spíše vyhovuje. Nabízí se nyní otázka, které konkrétní pokojové rostliny se bez světla obejdou?

Cykas japonský jako působivá exotická rostlina

Bez světla hravě vydrží cykas japonský. Možná vám název rostliny nic neříká, ovšem když ji uvidíte, uvědomíte si, že ji vlastně moc dobře znáte. O cykasech se ví, že jsou to jedny z vůbec nejstarších rostlin na světě. Dokonce byste je stále našli i ve volné přírodě, konkrétně v tropických a subtropických oblastech. Péče o ně není nijak složitá, vyžadují především pravidelnou zálivku a nulový průvan.

Fíkovník je starým známým společníkem

Ve většině domácností byste narazili na fíkovník. Často se mu přezdívá “starý známý společník”. Lidé ho mají zkrátka v lásce. Není náročný na údržbu, dobře se mu daří i v tmavých koutech domácnosti, navíc dokáže i za takových podmínek velice rychle růst. Aktuálně byste na trhu narazili na několik odrůd této pokojové rostliny. Jednotlivé druhy se liší zbarvením svých listů. Zatímco některé je mají ryze zelené, jiné odrůdy mají listy strakaté či žíhané.

Calathea – z deštných pralesů do českých domácností

Taktéž velmi oblíbenou pokojovou rostlinou se stala rostlina Calathea, která do českých domácností doputovala z deštných pralesů. Možná byste si řekli, že rostliny z deštných pralesů potřebují hodně světla, ale pravdou je, že tato rostlina potřebuje jenom teplo, nikoli sluneční paprsky (ty by jí mohly spíše uškodit, než prospět). Pokud jí dopřejete i dostatečnou vlhkost, bude se jí dařit prakticky v každém rohu každé místnosti.

Pokojové rostliny v tmavých koutech pokojů zútulní i bydlení bez slunce

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!