Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Šicí potřeby k šicímu stroji / foto: shutterstock

S šicími stroji značky Brother bude šití a vyšívání jedna báseň

Pokud jste se nadchli pro vlastní šití oblečení či bytových textilií, neobejdete se bez kvalitního šicího stroje.

Jelikož se jedná o nemalou investici, při jeho koupi byste měli věnovat pozornost několika důležitým parametrům. Ať už budete mít stroj k práci nebo pro zábavu, jistě nechcete své koupě za pár let litovat.

Šicí stroj

Aby se šití stalo neodolatelnou vášní

Patříte-li k začátečníkům, je pro vás ideální šicí stroj disponující přednastavenými programy. Zaměřte se též na jednoduchou obsluhu, tichý chod a co je pro začátečníky velmi důležité – chránič prstů zabraňující zranění. Dále uvítáte úsporné LED osvětlení, moderní rotační chapač a stabilní konstrukci. Stroj by měl mít celokovový vnitřek. Co se týče stehů, ideálním počtem pro začátečníky je 14 druhů, mezi nimiž naleznete všechny potřebné včetně pružného entlovacího stehu.

Kreativní šití a vyšívání

Máte v hlavě plno nápadů, které byste chtěli pomocí šicího stroje realizovat? Jste-li kreativní typ, pořiďte si vyšívací stroj. Díky přednastaveným vyšívacím vzorům budete moci snadno aplikovat nejrůznější výšivky a monogramy. Ty nejvýkonnější modely vám nabídnou kombinaci výšivek, kterou si můžete vybrat na barevném LCD displeji, nebo si je stáhnete do stroje pomocí USB flash disku. S dotykovým displejem v češtině vám půjde tvoření a vyšívání pěkně od ruky.

Šicí stroj Brother

Ušijte si něco na sebe

Jsou-li vaše šicí schopnosti na pokročilé úrovni, neváhejte se pustit do tvorby střihů a šití oděvů. Skvěle vám k tomu poslouží overlock a coverlocky. Jelikož budete pracovat hlavně s pleteninou a úpletovým materiálem, neobejdete se bez typického obnitkování. Overlock vám látku nejen sešije, ale rovněž začistí a odstřihne. Výsledný šev bude vypadat velmi elegantně a upraveně. Na běžném šicím stroji by byly švy nevzhledně entlované, a navíc by hrozilo riziko jejich potrhání.

K tomuto článku není otevřena diskuze