Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Stylové ponožky / foto: shutterstock

Bílé ponožky do černých bot jako překvapivý trend letošního jara

Nejeden člověk se dopouští módních prohřešků. K těm nejznámějším asi patří nošení bílých ponožek v černých botách. Nyní to však vypadá, že mluvíme o velkém trendu letošního jara.

Člověk někdy jen nevěřícně kroutí hlavou nad tím, co vstupuje do módního světa. Zatímco vloni jsme takto kroutili hlavami nad ledvinkami, které se opět dostaly mezi trendy a navrátily se tak z devadesátých let, nyní se pozastavujeme nad bílými ponožkami, které se kupodivu mají zkombinovat s černými botami, a to už pak nezáleží na tom, jestli to budou tenisky nebo mokasíny s přezkou.

Bílé ponožky a černé boty

Za rádoby trendem stojí módní dům Chanel

Češi se zkrátka tak dlouho učili nenosit bílé ponožky v černých botách, až to nakonec přišlo do módy. Za aktuálním (možná rádoby) trendem stojí módní dům Chanel, konkrétně návrhářka Virginie Viard, která se s touto kombinací ukázala na veřejnosti už během loňského roku. Nad tím se však zprvu mávlo rukou, dokud tedy nepřišel i módní dům Prada s tímto spojením. A když se k tomu přidaly ještě světoznámé modelky či manželka stále velmi sledovaného Justina Biebera, bylo o novém trendu jasno.

Další kousek z devadesátek?

Pokud vám tento kousek připadá něčím povědomý, váš pocit je opodstatněný. Kombinace bílých ponožek s černými botami se totiž opravdu nosila, a to kupodivu ve stejné době, kdy se nosily zmiňované ledvinky. Také pochází z devadesátek, kdy se nosily po vzoru Michaela Jacksona. Zatímco král popu už mezi námi není, spojení ponožek a obuvi nakonec neumřelo spolu s ním, ale jen na pár let usnulo.

Dnes se opět probouzí a nosí se nejen s šaty nebo sukněmi a halenkou, ale také s takzvanými mama jeans nebo boyfriend džíny. S čím se však naopak nekombinují, tak s ledvinkami – tento kousek má před sebou posledních pár měsíců na výsluní.

Bílé ponožky do černých bot jako překvapivý trend letošního jara

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!