Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Děti na horách / foto: shutterstock

Oblékáme děti na letní dovolenou v horách

Čas dovolených se blíží a mnozí rodiče již nyní zvažují, co sbalit svým dětem na dovolenou.

Pokud jste se letos rozhodli vyrazit do hor, ať už těch českých nebo třeba rakouských, máme pro vás několik tipů, jak sbalit zavazadlo vašich dětí tak, abyste na nic nezapomněli.

Nespoléhejte na předpověď

I když jste si před odjezdem zkontrolovali, jaké počasí meteorologové v místě vaší dovolené hlásí, nezkoušejte se balit jen podle téhle informace. Počasí může být nevyzpytatelné a z perfektního týdne plného slunce se po třech dnech může stát upršená dovolená plná větru. A může tomu být i naopak, kdy vás zcela nečekaně překvapí nebývalé teplo. Sbalte proto dívčí i chlapecké oblečení ve všech variantách.

A jak by to tedy mělo vypadat? Určitě nenechávejte doma kraťasy a trička s krátkým rukávem, zároveň ale nesmí v dětském zavazadle chybět ani kvalitní bundy a nepromokavé kalhoty.

Děti na horách

Nevyzpytatelné hory

Počasí na horách se navíc mění hodně rychle a v batohu by tedy nikdy neměla chybět nezbytná pláštěnka, alespoň lehká čepice a náhradní ponožky v případě nečekané průtrže mračen. Na to všechno tedy nezapomeňte už při balení doma, aby vás situace na místě pak nepřekvapila.

Kvalitní boty

Chlapecké a dívčí oblečení je samozřejmě extrémně důležité, ale o nic méně důležité jsou i kvalitní boty. V létě na horách se využijí sportovní sandále s krytou špičkou, ale i vyšší turistické boty s kvalitní neklouzavou podrážkou a ideálně nepromokavou úpravou. Do opravdu špatného počasí se možná budou hodit i gumáky, zvláště pokud se chystáte třeba kempovat.

Boty na hory

Batoh, který netlačí

Chcete-li vést děti k zodpovědnosti a vytrvalosti, zapojte je i do nošení každodenního nákladu, tedy svačiny, náhradního oblečení či vody. Vezměte s sebou proto kvalitní a předem odzkoušený batůžek. Do něho můžete přibalit podsedák pro případ vlhka a bláta.

K tomuto článku není otevřena diskuze